Infiintarea unei Autoritati Nationale de Interceptare a Comunicatiilor nu este dorita de conducerea SRI.
Serviciul Roman de Informatii (SRI) are nevoie de o noua lege dat fiind ca actul normativ aflat in vigoare este "desuet", dar nu doreste sa
Infiintarea unei Autoritati Nationale de Interceptare a Comunicatiilor nu este dorita de conducerea SRI.
Serviciul Roman de Informatii (SRI) are nevoie de o noua lege dat fiind ca actul normativ aflat in vigoare este "desuet", dar nu doreste sa se infiinteze o Autoritate de Interceptare a Comunicatiilor. Aceasta pozitie a fost comunicata ieri senatorilor din Comisia de aparare, cu ocazia continuarii dezbaterilor asupra pachetului legilor sigurantei nationale, chiar de directorul SRI, George Maior. seful serviciului a argumentat ca o structura de interceptare a comunicatiilor s-ar constitui practic intr-un nou serviciu de informatii, ceea ce ar putea crea vulnerabilitati in desfasurarea activitatilor SRI de contraspionaj si antiterorism. In opinia directorului SRI, infiintarea Autoritatii nu doar ca ar limita capacitatea serviciului de a-si indeplini misiunea, ci "ar putea dauna realmente unui mediu al drepturilor omului". Maior a cerut insa parlamentarilor sa urgenteze adoptarea actului normativ spunand ca actuala lege de organizare si functionare a SRI este "desueta, anacronica, nu mai tine cont de modificarea mediului de securitate international si intern".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.