Poveste despre esec
Damian Lewis interpreteaza personajul central in productia lui Lodge Kerrigan, el dominand actiunea de la inceput pana la sfarsit, fiind prezent aproape in fiecare secventa. Un individ cam ciudat, William Keane, isi petrece a
Poveste despre esec
Damian Lewis interpreteaza personajul central in productia lui Lodge Kerrigan, el dominand actiunea de la inceput pana la sfarsit, fiind prezent aproape in fiecare secventa. Un individ cam ciudat, William Keane, isi petrece aproape tot timpul prin aglomeratele statii de metrou din New York, cautandu-si fiica disparuta in urma cu cateva saptamani sau poate cateva luni, nici el nu mai este sigur. Lumea lui este plina de indicii imaginare, pe care le aduna cu grija, reluandu-si cautarile in fiecare dimineata. Convins ca fetita poate sa reapara in orice moment, in orice loc, el penduleaza intre speranta si disperare. Totodata este speriat, il innebuneste gandul ca nu stie ce s-a intamplat cu ea, dar mai grav, sufera de schizofrenie si nu va trece mult pana cand toti ne vom intreba daca fiica acestuia exista cu adevarat sau este doar o plasmuire a mintii lui bolnave. Acestei ambiguitati insa filmul nu-i gaseste o rezolvare si chiar dupa incheierea ultimei secvente tot nu stim daca personajul central este un posibil agresor sau doar un individ simpatic, dar tulburat. Cu siguranta, perindatul de colo-colo al lui Keane, bolborosind fraze fara inteles, poate ca pentru multi dintre dumneavoastra nu reprezinta cea mai potrivita alegere de a petrece doua ore in fata televizorului, dar cei care vor avea rabdarea de a-l urmari pana la capat vor fi rasplatiti cu un inedit si fascinant studiu de caracter si, in particular, cu o imagine a dificultatii interactiunii oamenilor intr-o metropola contemporana.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.