La Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon" a fost refacut din temelii pavilionul pentru patologii hipofizare si suprarenale. Costurile lucrarilor de refacere sunt de aproximativ 40 de miliarde de lei vechi, dintre care 19 miliarde alocate in ultim
La Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon" a fost refacut din temelii pavilionul pentru patologii hipofizare si suprarenale. Costurile lucrarilor de refacere sunt de aproximativ 40 de miliarde de lei vechi, dintre care 19 miliarde alocate in ultimii doi ani.

Pavilionul este structurat in doua sectii cu 120 de paturi: sectia de suprarenale, coordonata de prof. dr. Constantin Dumitrache, si sectia de hipofizare, coordonata Mihai Coculescu. "Unde avem manageri buni, unde avem dorinta de munca si respect pentru pacient, sistemul de sanatate este performant si este comparabil ca oricare din lume si cred ca Institutul «Parhon» este un exemplu in acest sens", a declarat ministrul Eugen Nicolaescu.

La Institutul "Parhon", anul trecut, au fost efectuate 2.600 de interventii chirurgicale pe tiroida, dintre care 478 au fost cazuri noi de cancer tiroidian, in evidente fiind peste 6.000 de pacienti cu aceasta boala.

CANCER. Prof. dr. Dumitrache atrage atentia asupra cresterii frecventei cancerului tiroidial, desi acesta este o forma de neoplasm vindecabil 99% indiferent de stadiul in care a fost depistat. In 2006, au fost inregistrate 23.000 de internari si peste 100.000 de consultatii in ambulatoriu. Ministrul Nicolaescu a promis ca, pana la finele lui 2007, institutul va fi dotat cu un computer tomograf performant si va avea o sectie de chirurgie la standarde europene.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.