Va facem o propunere de suflet. Sa ne intoarcem la traditii. Intoarcerea la ceea ce are mai frumos poporul roman, la ceea ce merita pastrat si dus mai departe. Va propunem un festival de tarafuri si fanfare.


Lume, lume! Hai la festi
Va facem o propunere de suflet. Sa ne intoarcem la traditii. Intoarcerea la ceea ce are mai frumos poporul roman, la ceea ce merita pastrat si dus mai departe. Va propunem un festival de tarafuri si fanfare.


Lume, lume! Hai la festival! Hai la muzica si joc! La finele lunii septembrie, mai precis in zilele de 29 si 30, sunteti invitati la o petrecere cum nu ati mai vazut: Festivalul "Tarafuri si fanfare"! Muzica romaneasca autentica!

Muzicantii cei mai priceputi au fost chemati sa cante pentru voi.

Jurnalul National va invita sa petreceti, sa va veseliti, doua zile sa nu dormiti!

Hai la festival! Cheful se tine la Muzeul Satului.

Veti trai doua zile ca de poveste, va veti veseli asa cum o faceau altadata romanii adevarati. O serbare campeneasca in inima Bucurestilor.  Nu este un spectacol obisnuit. Ci o manifestare interactiva din care nu vor lipsi concursurile si surprizele.   

Oferim mostre de folclor adevarat, de muzica vie, transmisa in familie, slefuita si imbogatita de fiecare generatie de muzicanti.

Vor canta pentru voi tarafuri si fanfare din Oltenia, Muntenia, Transilvania, Moldova, cele mai multe necunoscute publicului larg.

Aducem  instrumente lautaresti traditionale (vioara, nai, clarinet, tambal, bas), dar si cateva dintre cele taranesti (tilinca, fluier, caval, cimpoi, ocarina).


NOUTATI. Sufletul va va fi mangaiat de sonoritati diverse, de la doina, balada, cantec de dragoste pana la muzica de joc, de la taraful doljean cu doi instrumentisti care canta in acelasi timp si vocal pana la fanfara bucovineana alcatuita din 10 persoane.

Fiecare muzicant este o personalitate, un tezaur de melodii, ritmuri, trairi care se unesc, se intretaie, se completeaza. Muzicantii vor canta asa cum stiu ei mai bine, live.  

Pe langa toate acestea, pentru a nu ramane nimic neexplorat din lumea minunata a muzicantilor autentici, vor fi prezentate instrumente, tehnici de constructie, modalitati de obtinere a sunetului, tehnici instrumentale si vocale, efecte sonore neobisnuite, costume taranesti de sarbatoare.

Veniti sa ascultati muzica romaneasca autentica, sa radeti, sa jucati, sa va bucurati!

Alaturi de noi au mai intrat in hora: Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", Institutul de Etnografie si Folclor "Constantin Brailoiu", Asociatia Folcloristilor Romani, radio3net.

Descoperiti muzica autentica, dati-i o sansa in fata celei facute doar pentru bani. Descoperiti sunetul unei muzici cantate din instrumente pe care poate nu le-ati vazut si auzit niciodata pe viu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.