Reprezentantii organizatiei de protectie a mediului Greenpeace au descoperit in Insula Mare a Brailei zeci de hectare cultivate ilegal cu plante modificate genetic. Este vorba despre culturi de soia Roundup Ready, a carei cultivare este ilegala in U
Reprezentantii organizatiei de protectie a mediului Greenpeace au descoperit in Insula Mare a Brailei zeci de hectare cultivate ilegal cu plante modificate genetic. Este vorba despre culturi de soia Roundup Ready, a carei cultivare este ilegala in UE, si de porumb MON810. Ca urmare, 30 de reprezentanti ai Greenpeace au protestat, ieri, in fata punctului de trecere cu bacul „Stanca“ spre Insula Mare a Brailei. „Incercam sa luam probe de la camioanele care trec cu cereale. Autoritatile trebuie sa mearga sa vada cui apartine soia. Nu-i nimic complicat. Vom ramane aici pana cand autoritatile vor prelua controlul asupra situatiei“, ne-a declarat Gabriel Paun, coordonator de proiecte Greenpeace Romania. Protestatarii, imbracati cu combinezoane de protectie, au simulat faptul ca Insula Mare a Brailei ar fi in carantina, din cauza faptului ca aici au fost cultivate soia si porumb modificate genetic, fara autorizatie. „Actiunea Greenpeace de la Braila este urmarea faptului ca specialistii nostri au descoperit in Insula Mare a Brailei 70 de hectare cultivate cu soia si 50 de hectare de po rumb, toate modificate genetic.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.