Numirea lui Walter Zenga in functia de antrenor al lui Dinamo aduce prima infrangere lui Nicolae Badea de cand este sef la gruparea din Soseaua Stefan cel Mare. Dupa cum se cunoaste, acesta a dorit cu tot dinadinsul sa-l readuca pe banca tehnica a &
Numirea lui Walter Zenga in functia de antrenor al lui Dinamo aduce prima infrangere lui Nicolae Badea de cand este sef la gruparea din Soseaua Stefan cel Mare. Dupa cum se cunoaste, acesta a dorit cu tot dinadinsul sa-l readuca pe banca tehnica a „cainilor” pe Ioan Andone. De cealalta parte, fratii Victor si Giovanni Becali, alaturi de Vasile Turcu si Vladimir Cohn, au jucat pe cealalta extrema. In cele din urma, dupa adevarate lupte de culise, tabara Becali a reusit sa se impuna si sa-l convinga pe italian sa vina antrenor la Dinamo. Zenga va semna azi un contract pe doua sezoane, salariul lui fiind 175.000 de euro net pe an.

Plecarea lui Mircea Rednic a creat un vid urias si intre actionarii lui Dinamo. Ramasa fara antrenor in plin campionat, campioana a incercat in termen scurt sa-i gaseasca un inlocuitor „Puriului”. De la inceput, fiecare dintre actionari a incercat sa-si impuna punctul de vedere in privinta aceasta. Foarte multi antrenori de valoare au fost contactati de oficialii „cainilor”, dar fiecare a avut propriul favorit. De la inceput, atentia sefului CA, Nicolae Badea, s-a indreptat catre fostul antr enor Ioan Andone si Razvan Lucescu. In demersul sau, Badea a fost sprijinit de catre Cristi Borcea si Florian Walter. De cealalta parte insa, fratii Becali, alaturi de Vasile Turcu si Vladimir Cohn, s-au orientat catre o alta pista, italianul Walter Zenga. Daca Turcu a fost ceva mai rezervat in aceasta privinta, sustinand si varianta Victor Piturca, Cohn a declarat inca de acum trei zile ca singura varianta care poate fi luata in seama este Zenga, cu conditia ca acesta sa fie lasat sa lucreze. Ramane de vazut daca acesta va avea linistea necesara si daca invinsii nu vor incerca sa se razbune odata cu primul esec.

Se muta polul de putere. Borcea, primul perdant
Fratii Becali au lucrat cu dibacie din umbra. In timp ce Badea a incercat din rasputeri sa-l convinga pe Andone, iar Borcea pe Razvan, Giovanni si Victor Becali l-au convins pe Zenga sa accepte oferta. In plina criza, decizia italianului pare sa fi pus capat crizei de la nivelul bancii tehnice a „cainilor rosii”. In ciuda faptului ca aducerea lui Zenga este agreata doar de o parte a fanilor, orice urma de revolta este inabusita din start deoarece toata lumea vrea liniste la echipa.

Dupa ce a condus cu mana forte atatia ani pe Dinamo, Nicolae Badea trebuie sa accepte prima infrangere. Prin aceasta insa, este clar ca polul de putere urmeaza sa se schimbe, pozitia lui Vasile Turcu si a lui Vladimir Cohn urmand sa fie mult mai puternica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.