Noul presedinte al Consiliului va fi in functie pina pe 2 martie 2009, cind expira mandatul fostului detinator al postului.

Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul prin care Gheorghe Oprescu, unul dintre negociatorii romani
Noul presedinte al Consiliului va fi in functie pina pe 2 martie 2009, cind expira mandatul fostului detinator al postului.

Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul prin care Gheorghe Oprescu, unul dintre negociatorii romani cu UE ai capitolului Concurenta, a preluat functia de presedinte al Consiliului Concurentei pentru durata ramasa din mandatul lui Mihai Berinde. Noul presedinte al Consiliului va fi in functie pina pe 2 martie 2009, cind expira mandatul fostului detinator al postului.

Functia de presedinte al institutiei este vacanta dupa demisia, la inceputul lunii februarie 2007, a lui Mihai Berinde, care ocupa aceasta functie din martie 2004. In aceasta perioada, interimatul a fost asigurat de Alexe Gavrila, vicepresedinte al institutiei din septembrie 2006.

Gheorghe Oprescu este profesor universitar la catedra de economie a Universitatii Politehnica din Bucuresti. In perioada 1996-2001, Oprescu a fost vicepresedinte al autoritatii, facind parte din primul plen al Consiliului Concurentei.

Plenul Consiliului Concurentei este format din sapte membri, respectiv un presedinte, doi vicepresedinti si patru consilieri de concurenta, cu mandat de cinci ani. Al doilea vicepresedinte, pe linga Alexe Gavrila, este Constantin Ciutacu, iar consilierii de concurenta sint Mihai Giugariu, Benedict Sirbu, Nandor Jozsef Nemenyi si Stefan Neagoe. Gavrila, Nemenyi si Neagoe au fost numiti in functii la inceputul lunii septembrie a anului trecut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.