Trei persoane suspectate ca planuiau atacuri pe aeroportul din Frankfurt si la baza americana din Ramstein au fost arestate marti seara, relateaza Reuters. Cei trei faceau parte dintr-o „organizatie terorista islamista“, a anuntat, ieri,
Trei persoane suspectate ca planuiau atacuri pe aeroportul din Frankfurt si la baza americana din Ramstein au fost arestate marti seara, relateaza Reuters. Cei trei faceau parte dintr-o „organizatie terorista islamista“, a anuntat, ieri, Parchetul federal. Teroristii au fost arestati chiar in ziua in care incepeau sa fabrice explozibili din materiale similare cu cele folosite in atentatele de la Londra din 2005. „Au fost impiedicate atentate grave, acest lucru s-a realizat prin stransa cooperare cu servicii strraine“, a declarat ministrul german de interne, Wolfgang Schäuble. El a salutat „buna activitate efectuata de multe luni si excelenta cooperare a tuturor serviciilor implicate“, la nivel federal si regional, care au permis recunoasterea „prematura“ a amenintarii, la sfarsitul lui 2006.

„Acest lucru arata ca suntem amenintati concret de terorism“, a subliniat ministrul. El a facut o paralela cu dublul atentat dejucat in doua trenuri regionale germane in iulie 2006. Autorii „erau profesionisti, fusesera formati in Pa kistan, fusesera incitati la aceste acte de aceeasi retea terorista“, a subliniat el.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.