Purtatorul de cuvant al SPP Bogdan Onea a declarat ca serviciul va asigura protectia si comunicatiile necesare sefului statului pe toata durata spitalizarii acestuia si ca a luat toate masurile legale si a respectat procedurile cu privire la asistenta medicala a demnitarilor.

In aceasta seara,  presedintele Basescu s-a internat la Spitalul Militar Central, unde urmeaza sa fie operat. La intrarea in curtea spitalului, Basescu, aflat in masina, le-a declarat ziaristilor ca nu are emotii si ca, "evident", are incredere in medicii romani, precizand ca se simte bine. "Operatia a fost pregatita din luna iunie si nu am emotii, am incredere in medicii romani. De data asta nu va fi balbaiala care a fost anul trecut la Elias, cand nu stiam cine ma va opera", a spus Basescu. Seful statului a venit la spital  impreuna cu sotia sa, Maria.
Dana Piciu
 Basescu: "Il las pe Barroso si ma duc sa ma operez"Presedintele Traian Basescu a declarat pe un ton glumet, ca, dupa intalnirea cu presedintele CE Jose Manuel Durao Barroso, se duce sa se opereze. Intrebat de jurnalisti cand se opereaza, Basescu a raspuns: "Acum, da... il las pe presedintele Barroso si ma duc sa ma operez...Cand terminam discutiile". Diagnostic - Basescu are gusa polinodularaPresedintelui Traian Basescu i-a fost gasit in luna iunie, la un control medical obligatoriu, un nodul autonom la nivelul lobului tiroidian drept, in urma unor investigatii suplimentare stabilindu-se diagnosticul de "gusa polinodulara fara manifestari clinice de tireotoxicoza". Seful statului va fi operat astazi la Spitalul Militar Central "Dr. Carol Davila".


Va prezentam integral comunicatul Presedintiei:

In timpul controlului anual obligatoriu efectuat de catre Presedintele Romaniei, Traian Basescu, in cursul lunii iunie la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila", a fost identificat un nodul autonom la nivelul lobului tiroidian drept.

A fost constituita comisia medicala de specialitate, alcatuita din medici din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila", Institutului National de Endocrinologie C.I. Parhon si Spitalului Clinic Sf. Ioan.

Au fost efectuate investigatii suplimentare (analize de laborator, ecografie la nivelul glandei tiroide, scintigrafie tiroidiana, computer tomografic), fiind stabilit diagnosticul de "gusa polinodulara fara manifestari clinice de tireotoxicoza".

Investigatiile au confirmat ca nu este vorba de o situatie grava, care sa necesite o interventie chirurgicala de urgenta.

In aceste conditii, interventia a fost planificata pentru o data ulterioara, timp in care Presedintele Romaniei a urmat o pregatire pre-operatorie cu medicamente.

Interventia va fi efectuata de catre o echipa anestezico-chirurgicala constituita din medici de la institutiile mentionate mai sus.

Presedintele Traian Basescu se va interna in cursul acestei seri la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila", pentru efectuarea unor analize medicale premergatoare interventiei chirurgicale.

Aceasta va avea loc in cursul zilei de sambata, 8 septembrie a.c., iar echipa de medici specialisti estimeaza ca interventia chirurgicala va dura circa o ora.
Valeriu Turcan,
Purtator de cuvant al Presedintelui Romaniei