Emil Constantinescu, fost presedinte al Romaniei in perioada 1996 - 2000, a reaparut in public dupa ce, o buna perioada de timp, a stat departe de tumultul vietii politice romanesti. Recent, fostul presedinte, ce tine in maini fraiele Actiunii Popula
Emil Constantinescu, fost presedinte al Romaniei in perioada 1996 - 2000, a reaparut in public dupa ce, o buna perioada de timp, a stat departe de tumultul vietii politice romanesti. Recent, fostul presedinte, ce tine in maini fraiele Actiunii Populare, a raspuns invitatiilor de a participa la scolile de vara ale organizatiilor de tineri ale unor partide. "Emil Constantinescu este un personaj atat de trist incat lacrimez numai cand il vad... Emil Constantinescu este singurul presedinte care s-a declarat invins de Securitate, dar nu a miscat un deget pentru a deconspira arhivele fostei Securitati. Emil Constantinescu este adevaratul gropar al PNTCD prin gestul sau las prin care a spus "pas" unei noi competitii electorale si candidaturii pentru functia de presedinte al Romaniei in 2000. Prin acest gest, Emil Constantinescu este cel care a deschis larg usa revenirii in fruntea statului a lui Ion Iliescu si a PSD la guvernare. Acum, acelasi Emil Constantinescu, posesorul unor procente microscopice in sondajele privind popularitatea partidelor si personalitatilor, ne da lectii de doctrine si orientari politice si, peste toate acestea, ataca din toate partile Partidul Democrat", a declarat Mihai Petre, secretarul Biroului Permanent Judetean PD Constanta. Iesirea la rampa a fostului sef al statului nu este intamplatoare. Colaborarea in care Actiunea Populara s-a implicat alaturi de PNL si PNTCD are ca scop atragerea electoratului cu o noua oferta politica. Mihai Petre sustine ca, in viziunea lui Emil Constantinescu, neputinta mandatului sau patetic poarta numele PD. Secretarul BPJ al PD Constanta a tras si o concluzie: "In locul lui, eu m-as uita cu mai multa atentie in oglinda si mi-as cerceta mai indeaproape grosimea obrazului... Emil Constantinescu nu a fost un Robespierre modern, asa cum doreste sa ne lase impresia, ci mai degraba un rob al intereselor".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.