La Bucuresti a inceput ieri cel de-al XVII-lea Congres Mondial al Asociatiei Internationale a Chirurgilor, Medicilor Gastroenterologi si Oncologi (IASGO), eveniment organizat sub patronajul presedintelui Romaniei, Traian Basescu, de catre Sectiunea Romana a IASGO, Societatea Romana de Chirurgie, Societatea Romana de Gastroenterologie si Hepatologie, Societatea Romana de Radioterapie si Oncologie Medicala, Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului, Fundatia pentru Chirurgia Ficatului, Academia Oamenilor de Stiinta din Romania.
"Este o mare onoare pentru Romania, in chiar anul aderarii si recunoasterii sale, sa fie gazda uneia dintre cele mai prestigioase manifestari stiintifice. Atat prin aspectul multidisciplinar, cat si prin valoarea lucrarilor stiintifice pe care o aduce, Congresul Mondial al IASGO reprezinta un punct de reper important pentru toti specialistii chirurgi, gastroenterologi sau oncologi", a declarat prof. dr. Irinel Popescu, presedintele Congresului.
Printre temele ce se vor dezbate se numara abordari noi in chirurgia generala si abdominala, substituirea esofagului, transplantul de pancreas, transplantul de ficat, bolile gastro-esofagiene, cancerul colo-rectal, boala Crohn, chemoembolizarea si chemoterapia carcinomului hepatocelular, managementul modern al traumatismelor abdominale, precum si multe altele. Congresul reuneste peste 1000 de participanti din lumea medicala, romani si straini, profesori, medici primari, specialisti, medici rezidenti ce activeaza in domeniu. Mai bine de 300 de invitati de renume din intreaga lume vor sustine zilnic conferinte, video-conferinte, demonstratii live, lucrari stiintifice originale.