Electrica muntenia nord SA - Sucursala Focsani a dat in judecata Primaria Panciu si Societatea Comerciala de Gospodarire Comunala Panciu. Electrica cere anularea Hotararii Consiliului Local Panciu nr. 69/18.10.2006 privind aprobarea preluarii unor da
Electrica muntenia nord SA - Sucursala Focsani a dat in judecata Primaria Panciu si Societatea Comerciala de Gospodarire Comunala Panciu. Electrica cere anularea Hotararii Consiliului Local Panciu nr. 69/18.10.2006 privind aprobarea preluarii unor datorii fata de companie de la Primaria Panciu la SCGL SA Panciu, precum si a actelor subsecvente. ">n fapt in anul 2005 am formulat cerere de deschidere a procedurii de faliment a Societatii Comerciale de Gospodarire Comunala Panciu pentru datorii de peste 40 de miliarde de lei. >n cadrul solutionarii acestei cereri debitoarea a procedat la predarea creantei in suma de 2.198.651,80 lei RON catre Primaria Panciu in urma Hotararii Consiliului Local nr. 67/15.11.2005 in vederea redresarii societatii, desi acest lucru nu mai era posibil, societatea fiind in insolventa. Ulterior acestei preluari de datorie am actionat in instanta Primaria Panciu pentru debitele preluate prin protocol de la SCGCL SA Panciu si am obtinut titlurile executorii din 22.03.2006; 28.03.2006; 2.05.2006; care fac obiectul executarii silite instituite asupra Primariei Panciu. Desi ne aflam in faza executarii silite a datoriilor Primariei Panciu preluate de la SCGCL Panciu, primim in data de 14.12.2006 adresa Primariei prin care ni se comunica ca prin HCL nr. 69/18.10.2006 si prin Protocolul nr. 12184/7.12.2006 datoria stabilita pe cale judecatoreasca ca fiind in sarcina Primariei a fost din nou transferata la SCGCL Panciu", arata Electrica in actiunea depusa la Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ a Tribunalului Vrancea.
Taraganarea a devenit o practica
Primul termen in acest dosar a fost fixat pentru 19 septembrie. >n concluzie, Electrica arata ca a formulat aceasta actiune in anularea acelei hotarari de Consiliu Local deoarece s-a format deja o practica de predare-primire a datoriilor intre SCGL si Primaria Panciu doar pentru se taragana intrarea in insolventa a Societatii Comerciale de Gospodarire Comunala SA din localitate", arata Electrica in actiunea depusa la Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ a Tribunalului Vrancea.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.