>>  Sindicalistii din educatie au criticat numirea multor rude ale sefilor din ISMB pe posturile de directori de scoli.
>>  Inspectorul general de la ISMB a respins acuzatiile, spunand ca numirile au fost realizate corect.
>> 
>> Sindicalistii din educatie au criticat numirea multor rude ale sefilor din ISMB pe posturile de directori de scoli.
>> Inspectorul general de la ISMB a respins acuzatiile, spunand ca numirile au fost realizate corect.
>> Sotia inspectorului general a prins postul de director la Liceul Teoretic "Ion Creanga". Numirea directorilor la mai multe institutii de invatamant din Capitala a ajuns motiv de dispute intre sindicalisti si Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).
In timp ce sindicalistii au acuzat ca numirea s-a facut pe baza de relatii de rudenie, inspectorul general a declarat ca s-au avut in vedere doar criterii de competenta.
Crize la directori
"Comitetul de Criza al Federatiei Educatiei Nationale a descoperit mai multe probleme legate de numirea cu delegatie a unor directori de unitati de invatamant la nivelul municipiului Bucuresti.
Chiar in pragul noului an scolar, inspectorul general al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a gasit de cuviinta sa schimbe peste 200 de directori si directori ajuncti din functie. Printre cei numiti se afla si mai multe rude ale angajatilor Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti", au declarat reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale (FEN). Acestia au constituit un comitet de criza care a investigat cum s-au realizat numirile in functie.

Legea cumetriilor
"Credeam ca legea cumetriilor a fost abrogata", au precizat sindicalistii de la FEN, care au acuzat faptul ca inca mai sunt folosite aceste metode la numirea directorilor din Capitala. Reprezentantii FEN au atras atentia asupra faptului ca au fost retrase anumite persoane in ultima clipa de pe lista de propuneri ca urmare a presiunilor facute asupra ministrului si a inspectorului general de catre lideri ai sindicatelor obediente actualei conduceri a MECT.

ISMB respinge acuzatiile
Inspectorul general Cristian Alexandrescu a respins acuzatiile formulate de FEN si a precizat ca numirile s-au facut pe criterii de competenta si nu s-a tinut cont de gradul de rudenie. Directorii numiti prin delegatie isi vor pastra posturile pana la organizarea concursurilor, in urma carora se vor decide persoanele care raman in functiile de conducere.
Multe dintre schimbari s-au realizat pentru ca fostii directori nu au realizat planurile de scolarizare, au avut un management financiar defectuos etc.

NEMULTUMIRI
>> Noi directori
Printre noii directori, despre care sindicalistii spun ca au fost numiti pe baza de cumetrie, sunt Florica Alexandrescu, sotia inspectorului general Cristian Alexandrescu, care a ajuns director la Liceul Teoretic "Ion Creanga", si Ana Delia Stancu, sotia inspectorului teritorial al sectorului 5, Gh. Stancu. Aceasta din urma a devenit director adjunct la Colegiul National "Spiru Haret". Inspectorul general Cristian Alexandrescu a declarat ca in urma concursului se va stabili daca sotia sa isi va pastra postul sau nu, in functie de cat de competenta se va dovedi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.