Soc in "Groapa": Walter Zenga este noul antrenor al lui Dinamo! Italianul a acceptat marti noapte propunerea sefilor dinamovisti, si-a dat ieri acordul verbal si urma sa soseasca aseara in Romania pentru semnarea contractului, prezentarea oficiala fi
Soc in "Groapa": Walter Zenga este noul antrenor al lui Dinamo! Italianul a acceptat marti noapte propunerea sefilor dinamovisti, si-a dat ieri acordul verbal si urma sa soseasca aseara in Romania pentru semnarea contractului, prezentarea oficiala fiind programata pentru astazi. Se pare ca Zenga va primi 175.000 de euro pentru fiecare an de contract, obiectivele fiind depasirea fazei grupelor in Cupa UEFA si castigarea campionatului, lucru care ar insemna accederea directa in grupele editiei viitoare a Ligii Campionilor.
"Zenga va semna pe doi ani cu Dinamo. Luati-o ca pe o confirmare. Nu vreau sa vorbesc mai multe, vom face alte declaratii la timpul potrivit", a declarat ieri presedintele CA al gruparii din "Groapa", Nicolae Badea. Cel care a intermediat aceasta mutare este impresarul Victor Becali. "Zenga a ajuns la un acord cu oficialii lui Dinamo. Totul este pus la punct, mai ramane ca Walter sa vina in tara si sa semneze contractul. Sunt prieten de foarte mult timp cu Zenga si am intermediat venirea lui la Dinamo", a spus Victor Becali. "Sunt fericit ca voi antrena pe Dinamo! Este o mare echipa, care vrea, ca si mine, performanta. Nu mai conteaza acum ce am spus atunci cand eram la Steaua. Sunt profesionist si voi da totul pentru Dinamo", a spus Zenga. "E foarte buna alegerea. Eu am spus ca Zenga este cel mai potrivit pentru Dinamo", a declarat Vladimir Cohn, care ar putea reveni in forta printre actionarii clubului. La randul lor, jucatorii spun ca il vor accepta pe italian, care a demonstrat la FC National si la Steaua ca este in stare sa obtina performante. Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca actionarii dinamovisti au facut cea mai buna alegere numindu-l pe Zenga. "Foarte buna alegere. Mai erau si altii in tara care puteau face fata la Dinamo, dar Zenga este foarte bun. La Zenga ma gandeam si eu pentru Dinamo. De fapt, prima data la Dinu si apoi la Zenga. Cred ca stilul italian se potriveste perfect pentru Dinamo. De asa ceva avea nevoie", a declarat Dragomir.
Miza pe Giovanni
Venirea lui Zenga reprezinta si o mare victorie pentru Giovanni Becali. Omul care l-a adus pe italian in Romania ar putea reveni in fruntea clubului, mai ales ca de partea sa este si actualul director executiv, Cristi Borcea. In plus, fostul impresar, in acest moment consilier la firma fratelui sau, ar putea aduce si cativa jucatori la echipa, pentru a ataca titlul. De altfel, fratii Becali si Borcea si-au impus punctul de vedere in fata lui Nicolae Badea, care ar fi ajuns, la randul sau, la o intelegere cu Ioan Andone! Pana la urma, Badea a acceptat varianta Zenga, mai ales ca pentru Andone ar fi trebuit sa plateasca 400.000 de euro lui CFR Cluj, conform unei clauze contractuale a "Falcosului". Tot Badea incerca sa-l convinga si pe Razvan Lucescu, mizand pe tatal acestuia, Mircea, care putea fi astfel cooptat printre actionari. (MIG)
WALTER ZENGA
Data si locul nasterii: 28.04.1960, Milano.
Jucator: Salernitana (1978-1979), Savona (1979-1980), Sambenedettese (1980-1982), Inter Milano (1982-1994), Sampdoria Genova (1994-1996), Padova Calcio (1996-1997), New England Revolution (1997-1999) - club; Italia - 58 de selectii (1985-1992).
Antrenor: New England Revolution (1999-2000), Brera (2000-2001), FC National (2002-2004), Steaua (2004-2005), Steaua Rosie Belgrad (2005-2006), Gaziantepspor (2006), Al-Ain (2007).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.