Deci, se cade, celui ce se roaga, sa nu se intinda la cuvinte ci adeseori sa se roage, prin scurte si dese si mici alcatuiri: asa, si lui Pavel i-a poruncit Domnul sa faca rugaciunile. Ca, de te vei intinde la multe cuvinte, apoi, peste putin, lenevi
Deci, se cade, celui ce se roaga, sa nu se intinda la cuvinte ci adeseori sa se roage, prin scurte si dese si mici alcatuiri: asa, si lui Pavel i-a poruncit Domnul sa faca rugaciunile. Ca, de te vei intinde la multe cuvinte, apoi, peste putin, lenevindu-te, mare loc vei da diavolului, in sufletul tau. Ca el se apropie ca sa te impiedice pe tine si sa-ti scoata din minte cele graite in rugaciuni. Iar daca rugaciunile vor fi scurte, dar rugandu-te des, in toata vremea, atunci vei putea, cu inlesnire, sa fii curat la minte, insa cu multa trezire si desteptare sa-ti faci rugaciunile. Si nimeni sa nu afle pricina, zicand ca nu este usor sa se roage cineva, ingrijindu-se de lucruri lumesti si neaflandu-se aproape de biserica, pentru ca, oriunde ai fi, poti sa-ti faci rugaciunile. Ca nicidecum nu te opreste locul, nici vremea, chiar daca nici genunchii nu ti-ai pleca, si nici in piept nu te vei bate, si nici mainile la cer nu-ti vei ridica, ci numai mintea calda sa o arati, si, astfel, toata rugaciunea ai implinit-o.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.