>> Dupa finalizarea proiectului de infrastructura, oradenii vor putea merge la Budapesta cu barci de agrement

Directia Apelor Crisuri Oradea si Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) au anuntat ieri demararea a doua studii in
>> Dupa finalizarea proiectului de infrastructura, oradenii vor putea merge la Budapesta cu barci de agrement

Directia Apelor Crisuri Oradea si Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) au anuntat ieri demararea a doua studii in judetul Bihor, avand ca scop realizarea unor proiecte mari de infrastructura de mediu pe Crisul Repede si pe Crisul Negru. Lucrarile de amenajare a Crisului, Repede prevad realizarea unui mic port turistic si amenajarea raului astfel incat sa se poata naviga cu ambarcatiuni usoare spre Ungaria.
Proiectul de pe Crisul Negru vizeaza crearea unor zone umede, habitaturi naturale pentru ecosisteme diverse, dar si a unor piste de biciclete si alte zone cu activitati turistice. Proiectele ar putea fi finantate din fonduri europene incepand cu anul 2008.
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Mediului (ICIM) Bucuresti a fost desemnat de catre MMDD castigator pentru realizarea celor doua studii numite "Reabilitarea raului Crisul Repede pe sectorul aflat in aval de priza de apa Oradea pentru imbunatatirea conditiilor de scurgere a apelor mari in sectiunea de frontiere" si "Studiu privind crearea unor zone umede pe raul Crisul Negru pentru imbunatatirea scurgerii apelor mari". MMDD a solicitat ICIM pregatirea propunerilor de proiecte pana in data de 17 septembrie pentru amenajarile de pe Crisul Repede si pana in 8 octombrie pentru cele de pe Crisul Negru.
Propunerile de proiecte trebuie sa fie dezbatute si agreate de toate partile implicate, autoritatile locale, organizatiile neguvernamentale, autoritatile de mediu, inca din faza de initiere a acestora.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.