Plasticul cucereste din nou lumea modei. Fie ca este vorba despre genti, ochelari, pantofi sau chiar obiecte vestimentare, plasticul este considerat un material in voga.Cu totii ne amintim de curentul Pop Art care a facut din plastic una dintre emble
Plasticul cucereste din nou lumea modei. Fie ca este vorba despre genti, ochelari, pantofi sau chiar obiecte vestimentare, plasticul este considerat un material in voga.Cu totii ne amintim de curentul Pop Art care a facut din plastic una dintre emblemele sale sau de stilul Art Deco, care l-a transformat in materie prima pentru crearea de mobile, obiecte decorative sau bijuterii. Dupa ani la rand in care a fost uitat, acest material trece din nou in prim-plan si poate fi admirat pe pasarelele festivalurilor de moda. Accesoriul care a starnit cele mai multe reactii pozitive este o geanta din plastic alb cu catarama din acelasi material, realizata de casa Chanel, si care in combinatie cu perechea de sandale negru cu alb si cu fata din plastic transparent ofera doamnelor o tinuta cat se poate de nonconformista. Sandalele create de King Karl sunt realizate din perspex si au tocuri din plexiglas. La ele se poarta intotdeauna o pedichiura perfecta. Ideea cea mai originala ii apartine insa casei de moda Dolce & Gabbana, care a creat o rochie din bucati de sifon si corsetul din PVC. Tot de Dolce & Gabbana au fost creati si ochelarii cei mai cautati din vara care tocmai s-a incheiat. Este vorba despre o pereche de ochelari cu rama din plastic si cu bratele incrustate cu strasuri. Şi in materie de genti plasticul si-a spus cuvantul, acestea fiind realizate integral sau partial din acest material. Este cazul creatiilor semnate de casa de moda Versace, care a decorat gentile in versiune maxi cu diverse catarame sau ornamente de plastic. Şi pentru ultimele creatii ale casei Fendi au fost folosite bucati de tesaturi plastificate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.