Vreme de opt ani, Consiliul Judetean (CJ) Bihor a pierdut bani grei in afacerea incropita cu fratii Ioan si Viorel Micula. La ultima sedinta a administrativului judetean, consilierii au decis insa sa incheie conturile cu cei doi multimiliardari. Actiunile SC Transilvania Tour, una dintre multele firme ale concernului patronat de celebrii frati „Frutti-Fresh“, vor fi scoase la mezat.

Cel care a tras sforile si a dirijat, in 1999, intreaga actiune de asociere a CJ Bihor cu fratii Ioan si Viorel Micula a fost social-democratul Mihai Bar, fostul presedinte al forului bihorean. Acesta a fost „debarcat“ de la carma judetului pentru un mandat de deputat. CJ Bihor detinea atunci Hotelul Crisana din statiunea bihoreana „Baile Felix“, preluat din fosta baza administrativa de protocol a PCR.

CJ Bihor nu a primit nici un leu in sapte ani
Mihai Bar a operat asocierea motivand lipsa de bani a administrativului judetean pentru reamenajarea hotelului si dorinta de implicare financiara a fratilor Micula, aflati atunci pe culmile succesului financiar si porniti intr-o acerba campanie de acumulare de proprietati. In urma intelegerii, CJ Bihor a primit 49%, iar cei doi frati restul procentelor din nou-infiintata firma de turism Transilvania Tour. „Hotelul Crisana mergea in pierdere. Am fost acuzat in nenumarate randuri ca l-am dat gratis fratilor Micula, dar nu a fost asa“, sustine Mihai Bar.