Este cea mai saraca tara din Europa, dar cea mai bogata ca numar de sarbatori legale. Moldovenii stau acasa mai mult de 100 de zile pe an sarbatorind. De ieri, numarul acestora s-a marit cu inca una, a€žZiua Bunicii", scrie news


Este cea mai saraca tara din Europa, dar cea mai bogata ca numar de sarbatori legale. Moldovenii stau acasa mai mult de 100 de zile pe an sarbatorind. De ieri, numarul acestora s-a marit cu inca una, a€žZiua Bunicii", scrie newsru.com.  Ultima duminica din luna septembrie va fi marcata de o noua sarbatoare in Republica Moldova, Ziua Bunicii. Aceata decizie a fost luata pe 5 septembrie de catre Guvern la initiativa Ministerului Sanatatii si Protectiei sociale. "Sarbatoarea este infiintata in semn de recunostinta a societatii pentru efortul depus de bunici in educarea generatiei noi. Bunicile au un rol important in acest proces, asigurand continuarea traditiilor si a valorilor nationale", a declarat Galina Balmos, ministrul al protectiei sociale, familiei si copilului. Datele statisticie in Republica Moldova arata ca somajul a alungat din tara fiecare a treia persoana apta pentru munca. In aceste conditii grija pentru educarea copiilor revine bunicilor. Ei le sunt copiilor si mama si tata, iar parintii, aflati la munca in strainatate, vin de doua ori pe ani sa-i viziteze.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.