Una din cele 5 firme pentru care exista riscul inchiderii din cauza faptului ca nu si-au depus documentatia pentru obtinerea autorizatiei de mediu a iesit ieri la rampa. Conducerea Cerealprod Galati spune ca Attila Korodi se afla intr-o confuzie tota
Una din cele 5 firme pentru care exista riscul inchiderii din cauza faptului ca nu si-au depus documentatia pentru obtinerea autorizatiei de mediu a iesit ieri la rampa. Conducerea Cerealprod Galati spune ca Attila Korodi se afla intr-o confuzie totala, deoarece societatea in cauza are un termen de gratie negociat pana la finele anului 2014 pentru obtinerea acestui document. Potrivit directorului general al Cerealprod Galati, Gica Paduraru, autoritatile in domeniu au informatii eronate despre aceasta situatie. "Noi suntem in termen cu tot ceea ce trebuie sa facem. Sunt surprins de declaratia ministrului, dar e posibil sa fie o eroare. Sunt societati care au perioada de gratie si societati care nu au si cred ca aici a fost greseala, am fost trecuti la societati care nu au perioada de gratie, or noi am obtinut-o", a declarat Paduraru, citat de Mediafax. El mai sustine ca au fost facute investitii importante in complexul de crestere a porcilor din comuna Independenta, unitatea incriminata de ministrul Mediului, fiind deja finalizate lucrari de canalizare, microclimat si ventilatie.Şi Georgeta Zaharia, seful Departamentului de Mediu din cadrul companiei galatene, sustine ca este vorba despre o confuzie in acest caz. "Perioada de tranzitie s-a obtinut de la UE in baza unor documente depuse de noi incepand cu anii 2001 - 2002. Termenul de tranzitie este pana la 31 decembrie 2014", sustine Zaharia. Mihai Turcu, directorul Agentiei de Protectia Mediului Galati, a declarat ca unitatea nu poate fi inchisa, pentru ca beneficiaza de acest termen de tranzitie. "Ca factor de poluare, in primul rand sunt dejectiile eliminate de crescatoria de porci, daca acestea nu sunt dirijate catre o statie de epurare (...) Ferma e veche, are peste 30 de ani, societatea e in procedura de autorizare la Agentia de Protectia Mediului Galati pentru un abator. Ei beneficiaza pana in 2014 de o perioada de tranzitie pentru obtinerea autorizatiei integrate de mediu si nu poate fi inchisa", a spus Turcu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.