Toderita: Concurenta este motivanta  Bursa de Valori Bucuresti va incepe tranzactionarea instrumentelor financiare derivate in cadrul pietei reglementate la termen administrate de catre BVB (Piata Derivatelor), incepand cu data de 14 septembrie,
Toderita: Concurenta este motivanta Bursa de Valori Bucuresti va incepe tranzactionarea instrumentelor financiare derivate in cadrul pietei reglementate la termen administrate de catre BVB (Piata Derivatelor), incepand cu data de 14 septembrie, informeaza un comunicat trimis de Bursa. Primul instrument tranzactionat este contractul BET Index Futures avand activ suport indicele BET. Contractele vor avea scadenta la trei luni, martie, iunie, septembrie si decembrie, iar data scadentei este a treia zi de vineri din ultima luna a intervalului."Foarte multi investitori au asteptat introducerea acestor tranzactii cu derivate, pentru ca aveau nevoie de un astfel de instrument pe aceeasi platforma si aceeasi piata. Acest lucru va genera cu siguranta o competitie directa intre BVB si BMFMS. Nu stiu daca in prima etapa va fi asa de apriga, pentru ca deocamdata Bursa de la Bucuresti a introdus doar derivate pe BET, in timp ce la Sibiu majoritatea se fac pe SIF. Dar este doar un prim pas, BVB va introduce derivate si pe un indice financiar, ceea ce va determina o concurenta intre cele doua burse", ne-a declarat Adrian Simionescu, directorul Finans Securities. Decebal Toderita, purtatorul de cuvant al BMFMS, a declarat ca nu poate fi vorba de o competitie stricta, deoarece bursa din Sibiu are experienta de 10 ani cu derivatele si nici nu este vorba de acelasi produs. "Oricum, concurenta este motivanta pentru piata de capital", a mai spus acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.