Plasarea unui Referendum national in aceeasi zi cu alegerile pentru Parlamentul European risca sa deturneze sensul si buna desfasurare a primului scrutin european din Romania, afirma europarlamentarul danez Jens Peter Bonde intr-o sesizare scrisa adr
Plasarea unui Referendum national in aceeasi zi cu alegerile pentru Parlamentul European risca sa deturneze sensul si buna desfasurare a primului scrutin european din Romania, afirma europarlamentarul danez Jens Peter Bonde intr-o sesizare scrisa adresata Conferintei Presedintilor Parlamentului European. Comisia Presedintilor din Parlamentul European reuneste sefii grupurilor politice din legislativul UE si presedintele acestui for, fiind organismul care stabileste agenda de lucru. Traian Basescu a somat recent partidele din Romania sa se hotarasca privind introducerea votului uninominal, in caz contrar amenintand cu un decret pentru ca romanii sa poate alege singuri intr-un Referendum national pe care il va programa in aceeasi zi cu alegerile pentru Parlamentul European, 25 noiembrie. Recomandarile europene mentioneaza ca este de dorit sa nu se suprapuna nici un alt fel de scrutin peste cel european. Europarlamentarul Bonde cere ca PE sa se pronunte asupra acestei initiative a presedintelui Basescu pentru a explica Romaniei ca astfel se va pierde din semnificatia si valoarea primelor alegeri romanesti pentru forul legislativ european. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.