CNSAS se intruneste astazi pentru a audia o serie de inalti ierarhi asupra carora planeaza suspiciunea colaborarii cu Securitatea, unii dintre ei potentiali candidati la scaunul patriarhal. Sedinta Colegiului este una decisiva deoarece pana la aleger
CNSAS se intruneste astazi pentru a audia o serie de inalti ierarhi asupra carora planeaza suspiciunea colaborarii cu Securitatea, unii dintre ei potentiali candidati la scaunul patriarhal. Sedinta Colegiului este una decisiva deoarece pana la alegeri mai sunt doar opt zile. Acesta este motivul pentru care Constantin Ticu Dumitrescu a adresat un apel colegilor sai din CNSAS, spunand ca in felul acesta se va vedea "cine doreste sa incetineasca verificarea prelatilor".
CNSAS a trimis invitatii pe adresa a unsprezece inalti ierarhi, dar pana in acest moment s-a prezentat la audieri doar episcopul de Alba, Andrei Andreicut. Desi a recunoscut in urma cu cativa ani ca a semnat un angajament cu Securitatea, Andreicut a declarat la iesirea de la audieri ca a fost "haituit" de Securitate. IPS Bartolomeu Anania a refuzat invitatia CNSAS, sustinand ca tonul si demersul Colegiului constituie o imixtiune in treburile Bisericii. Surse din CNSAS spun ca azi la audieri sunt asteptati Pimen, arhiepiscop de Suceava, Teodosie, episcop de Tomis, si Calinic, episcop de Arges.

>> Ticu Dumitrescu isi asteapta colegii din CNSAS si spera ca astazi se va intruni cvorumul necesar.

9.00 sedinta plen csm
Consiliul Superior al Magistraturii
Membrii CSM se intrunesc in prima sedinta de toamna a acestui an.

10.00 sedinta consiliul national al audiovizualului
Sediul CNA
sedinta ordinara a CNA in care sunt programate discutii ale rapoartelor de monitorizare a emisiunilor radio si TV.

11.00 targul international de mobila
ROMEXPO, Sala Madgearu a complexului
Conferinta de presa prilejuita de deschiderea oficiala a BIFE-TIMB.

13.00 conferinta de presa adrian mutu
Centrul de Fotbal Mogosoaia
Atacantul echipei Romaniei va sustine o conferinta de presa inaintea meciului cu reprezentativa Belarusului, din Grupa G din preliminariile CE.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.