Din cei 432 de galateni care si-au legalizat documentele de studii prin aplicarea apostilei de la Haga in luna august, cele mai multe solicitari au fost facute de galateni care intentioneaza sa se stabileasca in Italia si Spania, pe locurile urmatoar
Din cei 432 de galateni care si-au legalizat documentele de studii prin aplicarea apostilei de la Haga in luna august, cele mai multe solicitari au fost facute de galateni care intentioneaza sa se stabileasca in Italia si Spania, pe locurile urmatoare din top fiind Belgia, Olanda, Germania si Franta. Un alt indicator care dovedeste amploarea pe care a luat-o fenomenul stabilirii romanilor in strainatate este si statistica documentelor de calatorie eliberate pentru minori. >n iunie si iulie, peste 1.800 de "stranieri" galateni si-au luat copiii cu ei, cei mai multi pentru a-i da la scoli din tarile in care s-au stabilit. Daca in perioada iunie-iulie 2006, au fost inregistrate 428 de cereri de includere a minorilor pe pasapoartele parintilor, in aceeasi perioada din 2007 au fost rezolvate 542 de cereri. Daca in aceeasi perioada din 2006 au fost eliberate 1.050 de pasapoarte individuale pentru minori, in iunie-iulie 2007 au fost eliberate pasapoarte pentru 1.350 de minori. "Daca facem comparatia intre 2007 si 2005, diferenta este mult mai mare si aceasta diferenta se mareste pe masura ce coboram in timp, 2004, 2003, pentru ca asta este si explicatia: mai intai au plecat parintii, dupa care au luat cu ei si copiii", ne-a declarat comisarul-sef Aurelian Paduraru, seful Serviciului Pasapoarte Galati.
"Cei 432 de galateni care au solicitat Prefecturii aplicarea apostilei de la Haga au supralegalizat 878 de documente, virand astfel la bugetul de stat peste 30.000 de lei, reprezentand taxe consulare si taxe de cerere", ne-a declarat purtatoarea de cuvant a Prefecturii Galati, Emanuela Turcu.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.