Unul dintre romanii care l-au agresat la sfarsitul lunii trecute la Roma pe regizorul italian Giuseppe Tornatore a evadat din penitenciarul pentru minori unde fusese plasat sub supraveghere.
Zilele trecute, agresorul roman de numai 17 ani, Lau
Unul dintre romanii care l-au agresat la sfarsitul lunii trecute la Roma pe regizorul italian Giuseppe Tornatore a evadat din penitenciarul pentru minori unde fusese plasat sub supraveghere.
Zilele trecute, agresorul roman de numai 17 ani, Laurentiu Ciocarlan, si-a recunoscut fapta si chiar a furnizat informatii importante politistilor italieni despre agresiune si despre persoana care ar fi cumparat telefonul furat al cineastului.
Minorul de 17 ani a fost arestat pe 31 august alaturi de alti doi cetateni romani, Lili Niscoveanu, in varsta de 32 de ani si Costel Ilie, de 34 de ani, dupa ce cu zece zile in urma cei trei l-ar fi atacat pe regizorul Tornatore in plina strada, in centrul Romei, pentru a-i fura portofelul, ceasul si telefonul mobil. In urma incidentului, Tornatore a fost spitalizat de urgenta cu traumatism cranian si rani minore. Cei doi agresori adulti au fost incarcerati la inchisoarea Regina Coeli din Roma, in timp ce tanarul de 17 ani a fost trimis la un centru de detentie pentru minori. Judecatorul care se ocupa de acest caz, Giovanni De Donato, a decis in urma cu doua zile mentinerea in detentie preventiva a celor doi adulti suspectati, in timp ce carabinierii incearca sa-l localizeze pe minorul care a evadat.
Agresorii regizorului italian sunt din Focsani, sotia unuia dintre ei declarand ca dupa incident barbatul sau a fost retinut de carabinieri la Roma, oprit pe strada, batut si incatusat, transmite Mediafax. Sotiile celor trei au confirmat ca acestia au fost retinuti pentru agresarea regizorului. Corina Niscoveanu sustine ca sotul ei este nevinovat deoarece in momentul talharirii regizorului, acesta era inchis pentru un alt scandal. "Sotul meu a fost retinut de carabinieri la Roma. A fost oprit pe strada, batut, incatusat si dus in arestul politiei. Carabinierii mi-au spus ca sotul meu a talharit un regizor italian, dar nu este adevarat, deoarece Lili era inchis in ziua agresarii regizorului, pentru un alt scandal. Mai mult, a fost confruntat cu regizorul, dar acesta nu l-a cunoscut", a spus Corina Niscoveanu, sotia unuia dintre suspecti. O versiune asemanatoare a prezentat presei si Mariana Zorila, prietena lui Laurentiu Ciocarlan. "Laurentiu a plecat sa cumpere de mancare si nu s-a mai intors. Am aflat ca a fost luat de pe strada de carabinieri, amprentat si dus la un centru de minori, fiind acuzat ca a talharit un regizor important. Am auzit ca a fost confruntat cu regizorul, care nu l-a recunoscut", a spus prietena minorului. Sotiile celor trei romani au parasit Italia imediat dupa ce barbatii lor au fost retinuti. Ele au declarat ca au venit in tara pentru ca nu mai aveau cum sa se intretina. Cei trei tineri, originari din Focsani, au plecat in Italia in urma cu patru ani si lucrau in agricultura.
Cineastul, indulgent cu imigrantii romani
Romani au fost retinuti la sfarsitul saptamanii trecute, la Roma, pentru agresarea lui Giuseppe Tornatore, detinatorul premiului Oscar pentru cel mai bun film strain in 1989, cu pelicula "Cinema Paradiso".
Ei sunt acuzati ca l-au atacat pe cineast in plina strada, furandu-i portofelul, ceasul si telefonul mobil. Giuseppe Tornatore, in varsta de 51 de ani, a fost internat cu traumatism cranian si alte rani usoare la fata, ca urmare a agresiunii. Potrivit presei italiene, cineastul ar fi contribuit la identificarea atacatorilor, unul fiind identificat pe baza unei fise cu semnalmente realizata de politia italiana.
In urma incidentului caruia i-a cazut victima, Tornatore este de parere ca nu toti romanii trebuie priviti ca niste raufacatori. "Cuvinte precum toleranta zero in gura unor oameni de stanga nu imi plac deloc. De ce sa sustinem o cultura care nu ne apartine, sa facem din orice iarba un manunchi, sa punem la un loc un spalator de parbrizuri cu un raufacator, sa privim pe orice imigrant ca pe un pierde-vara... Si sa consideri ca toti romanii sunt delincventi doar pentru ca doi dintre ei ti-au facut rau".
Regizorul italian a mai spus ca si-a dat seama imediat ca agresorii sai sunt romani, pentru ca a lucrat cu un grup de-al lor, care l-au ajutat la restaurarea casei. "Persoane minunate, dragute, sensibile.
Una dintre ele m-a sunat si mi-a spus: Imi pare rau pentru ceea ce au facut conationalii mei", a spus Tornatore.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.