Ministrul Cristian David a cerut conducerii Academiei de Politie sa imbunatateasca conditiile de pregatire a studentilor, inclusiv prin introducerea testarii psihosociologice anuale. Solicitarea oficialului de la Interne survine dupa ce, in ultimele
Ministrul Cristian David a cerut conducerii Academiei de Politie sa imbunatateasca conditiile de pregatire a studentilor, inclusiv prin introducerea testarii psihosociologice anuale. Solicitarea oficialului de la Interne survine dupa ce, in ultimele saptamani institutia a fost implicata intr-o serie de scandaluri.
Miercuri, Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), a anuntat ca ministrul Cristian David a aprobat planul de masuri pentru imbunatatirea starii disciplinare in institutiile de invatamant ale Ministerului, "document elaborat in urma analizei starilor de fapt produse in ultima vreme la Academia de Politie". Masurile dispuse privesc cunoasterea studentilor, elevilor si cursantilor, dar si aspecte ce tin de starea disciplinara. Potrivit documentului aprobat marti, incepand din acest an de invatamant, centrul de psihosociologie al MIRA va asigura anual testarea studentilor si elevilor din cadrul unitatilor de invatamant ale ministerului pe baza unor grile de cunoastere ce vor fi elaborate in functie de specificul unitatii de invatamant si de ciclul de pregatire al studentilor si elevilor.
Contestatii la concurs
Corpul de control al ministrului a inceput, saptamana trecuta, o ancheta la Academia de Politie, dupa ce un candidat a reclamat faptul ca a fost respins pe nedrept la proba sportiva. Imediat dupa afisarea rezultatelor probei sportive, candidatul a contestat nota obtinuta, dar conducerea Academiei de Politie a considerat ca proba s-a desfasurat corect. Candidatul a depus o noua contestatie, la MIRA, motiv pentru care ministrul a solicitat ca problema sa fie analizata de Corpul de control. David a mai cerut imbunatatirea conditiilor de pregatire a studentilor in cadrul Academiei avand in vedere conditiile de cazare si studiu individual ale acestora, dar si procesul de invatamant, unde vor trebui introduse teme referitoare la cunostinte generale privind spatiul Schengen. "Referitor la problemele aparute in sesiunea de admitere din aceasta vara la Academia de Politie, conducerii ministerului ii vor fi prezentate concluziile controlului ce se desfasoara in prezent de catre Corpul de control al ministrului", se arata in comunicatul MIRA. Ministrul internelor a solicitat, totodata, si un raport privind modul de desfasurare a stagiului de practica din acest an. Unul dintre motive: un student al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", repartizat sa faca practica in judetul Constanta, a fost prins cu un gram de cocaina, la sfarsitul lunii august, dupa ce consumase droguri.
Numarul drogatilor, necunoscut
In Romania nu exista date exacte despre numarul total al consumatorilor de droguri sau despre persoanele care au boli infectioase asociate consumului de stupefiante, sustin specialistii de la Agentia Nationala Antidrog (ANA).
Una dintre cauze: lipsa unei institutii cu atributii clare si responsabilitati de coordonare pentru supravegherea bolilor transmisibile. Expertul ANA, Lucian Suditu, a precizat ca responsabilitatile institutiilor care colecteaza date nu sunt clar definite, iar datele epidemiologice sunt colectate de institutii diferite care folosesc aceleasi surse fara a comunica intre ele. Numarul deceselor datorate consumului de droguri este in crestere de la 3 cazuri inregistrate in 2002 la 14 in 2006. (P.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.