Marti, la Crowne Plaza, Camera de Comert si Industrie Romano-Germane a sarbatorit 5 ani de existenta in Romania si dezvoltarea dinamica, din 2002 si pana astazi, a relatiilor economice romano-germane. Cu aceasta ocazie , presedintele Karl-Josef Baum
Marti, la Crowne Plaza, Camera de Comert si Industrie Romano-Germane a sarbatorit 5 ani de existenta in Romania si dezvoltarea dinamica, din 2002 si pana astazi, a relatiilor economice romano-germane. Cu aceasta ocazie , presedintele Karl-Josef Baum a prezentat Raportul Anual pe anul 2006, ce ofera o privire de ansamblu asupra evolutiei activitatilor CCIR in al cincilea an de existenta. Oferta de servicii a Camerei s-a dovedit foarte bine primita in randul companiilor romanesti si germane, dovada fiind cresterea numarului de membrii de la 200 la 550 in 2007.
Ca piata de desfacere si achizitii pentru firmele germane, Romania joaca un rol deosebit de important in Europa de sud est, Germania numarandu-se printre cei mai importanti parteneri comerciali pentru tara noastra, aflandu-se inaintea unor tari precum Italia, Rusia si Franta.Investitiile directe germane s-au ridicat in perioada 1999-2006 la 1,6 mld RUR, ceea ce inseamna circa 10,24% din intregul capital strain investit. Valoarea importurilor din Germania a crescut de la 2.805 mil EUR in 2002 la 6.1777 mil EUR anul trecut . La finele lunii iunie 2007 la Registrul Comertului erau inregistrate 14.914 firme cu capital german.
Principalele servicii oferite de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana sunt realizarea de studii de piata si concepte de marketing, consilierea firmelor in vederea participarii la targuri si expozitii, activitati de lobby si cultivrea relatiilor cu Guvernul Romaniei si cu cel german, discursuri si seminarii, cautarea de parteneri de afaceri si distributie. Ca punte de legatura intre economia germana si cea romaneasca, CCIR isi va indrepta atentia catre calificarea profesionala si ajutarea firmelor mici si mijlocii din Romania sa patrunda pe piata germana, respectiv pe cea europeana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.