Cei trei cetateni romani care au fost retinuti vinerea trecuta, pentru agresarea, in ziua de 21 august, a cineastului italian Giuseppe Tornatore (foto), sunt din Focsani. Cei doi adulti sunt Lili si Costel Ilie Vulcan, in varsta de 34, respectiv 32
Cei trei cetateni romani care au fost retinuti vinerea trecuta, pentru agresarea, in ziua de 21 august, a cineastului italian Giuseppe Tornatore (foto), sunt din Focsani. Cei doi adulti sunt Lili si Costel Ilie Vulcan, in varsta de 34, respectiv 32 de ani. Minorul este Laurentiu Ciocarlan, de 17 ani, si au fost recunoscuti de rude si de cativa copii in timp ce stirea cu fapta petrecuta se difuza pe un post romanesc de televiziune.

Potrivit celor spuse de sora lui Laurentiu, contactata de reporterii nostri, acesta ar fi plecat in Italia in urma cu aproximativ patru luni impreuna cu concubina sa si s-au stabilit in binecunoscutul cartier Ananina al Romei. Tot aici s-au intalnit cu ceilalti doi focsaneni, Costel si Lili, care erau in Italia de mai multi ani. Cei patru au fost vecini de bloc la Focsani. „Stiu sigur ca fratele meu nu a facut nimic, l-au ridicat de acasa degeaba. Am vorbit la telefon cu sora mea care este tot in Italia si mi-a povestit ca nici Lili nu a fost acolo si ca numai Costel l-ar fi batut pe omul ala. Laurentiu a fost dus la un centru, dar cica azi (ieri -n.r.) ii da drumul si vine ac asa. In noaptea asta vin si nevasta lui, si nevestele la ceilalti doi. Cand era in tara, fratele meu nu a avut de munca. S-a insurat si s-a hotarat sa plece si el in Italia unde muncea pe un santier. Mai mult nu stiu, astept sa vina nevasta lui si o sa vedem“, a povestit sora lui Laurentiu.

Atacat in plina strada
Cei trei focsaneni l-au atacat pe cineastul Giuseppe Tornatore in plina strada, in centrul Romei, pentru a-i fura portofelul, ceasul si telefonul mobil. Adultii au fost inchisi la inchisoarea Regina Coeli din Roma, in timp ce minorul a fost trimis la un centru de detentie pentru minori. Giuseppe Tornatore, in varsta de 51 de ani, a fost internat cu traumatism cranian si alte rani usoare la fata, ca urmare a agresiunii. Tornatore a castigat in 1989 Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, cu pelicula „Nuovo Cinema Paradiso“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.