Dupa mai multe incindente cauzate de informatii eronate transmise de sistemele de pozitionare prin satelit, autoritatile britanice au introdus in mod experimental in satul St Hilary, zona South Wales, primele semne de circulatie care atrag atentia a
Dupa mai multe incindente cauzate de informatii eronate transmise de sistemele de pozitionare prin satelit, autoritatile britanice au introdus in mod experimental in satul St Hilary, zona South Wales, primele semne de circulatie care atrag atentia asupra acestor pericole.
Cele patru semne au fost montate intr-o anumita zona in care dispozitivele electronice aveau tendinta de a directiona soferii autovehiculelor de mare tonaj catre un drum mult prea ingust pentru aceste vehicule, generand mai multe ambuteiaje in ultimele sase luni.
Reuters mai noteaza ca un sofer de ambulanta cu un sistem de navigatie defect a condus sute de kilometri in directia gresita, cu pacientul in masina. in alte cazuri, sisteme GPS care functionau bine directionau conducatorii auto pe cele mai scurte rute, care insa se dovedeau a fi drumuri inguste sau chiar impracticabile.
Cele patru semne sunt inceputul unui program pilot, care daca isi va dovedi eficienta, va fi extins la nivel national, pentru a rezolva una din cele mai mari probleme a celor patru milioane de utilizatori de sisteme GPS din Marea Britanie (peste 10% dintre soferii din Regatul Unit).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.