Negocierile pentru privatizarea Automobile Craiova (Daewoo) vor lua in calcul vanzarea partiala a terenurilor pe care se afla amplasata uzina, a declarat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu. &bdqu
Negocierile pentru privatizarea Automobile Craiova (Daewoo) vor lua in calcul vanzarea partiala a terenurilor pe care se afla amplasata uzina, a declarat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu. „Tranzactia va fi una speciala, in care ei vor plati pentru ceea ce iau de fapt, locatia in care o sa-si desfasoare activitatea si forta de munca. Vor plati o suma de bani care va fi plata pentru pachetul de actiuni pe care il vindem. Si fiindca nu vor sa faca afaceri imobiliare, am gasit o formula prin care, dupa vanzare, terenurile care s-ar fi pretat la astfel de afaceri sa treaca intr-o societate la care AVAS va fi proprietar proportional cu cota care ii revine ca actionar cu 72% la Automobile Craiova“, a spus presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Negocieri pana la sfarsitul saptamanii
Seful AVAS a mentionat ca negocierile cu Ford asupra privatizarii Automobile Craiova (Daewoo) s-ar putea finaliza pana la sfarsitul acestei saptamani. „Noi am facut o prezentare foarte corecta a societatii, activ si pasiv. Am discutat foarte mult cu Ford pentru ca nu este o tranzactie obisnuita de vanzare a unei afaceri. Practic, cand vinzi o afacere, nu vinzi doar locul unde sa faci productia, ci vinzi si utilajele si know-how-ul si piata de desfacere.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.