Astazi, la Iasi, se deschid cursurile celei de-a sasea editii a scolii Franco-Romane de Metodologie in Stiintele Social sub genericul "Societatile Europei Centrale si de Est la ora extinderii Uniunii Europene". Cursurile se desfasoara in perioada 5-9 septembrie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si vor reuni cadre didactive si specialisti in domeniul stiintelor sociale din Romania, Franta, Belgia, Bulgaria, Ungaria si Republica Moldova.
Pentru a permite participantilor formarea unei viziuni coerente si actuale asupra cercetarii in domeniul socio-uman, manifestarea stiintifica, reuneste cursuri, dezbateri si conferinte in domenii variate ale stiintelor sociale, cum ar fi statistica sociala, cercetari de teren sau studii de evaluare.
In urma acestor reuniuni se urmareste favorizarea cooperarii franco-romane , facilitatea formarii stiintifice a tinerilor cercetatori, a doctoranzilor, a managerilor si a altor specialisti din institutiile publice sau private, ori crearea unor retele stiintifice ce pot conduce la stabilirea de noi acorduri bilaterale intre universitati sau centre de cercetare. Prima editie a scolii Franco-Romane a avut loc in luna septembrie 2002 la Iasi si a fost organizat la initiativa Facultatilor de Filosofie din Iasi si de Sociologie din Lille. Cursurile se vor incheia duminica, 8 septembrie, cu o excursie in zona Bicaz, la care pot participa toti invitatii.
Bogdan NEMTEANU