Compania Romanian Retail Development anunta ca va investi in urmatorii cinci ani peste 500 milioane de euro in proiecte imobiliare cu suprafete cuprinse intre 25.000 si 100.000 metri patrati. Noua companie isi va incepe oficial activitatea la sfarsit
Compania Romanian Retail Development anunta ca va investi in urmatorii cinci ani peste 500 milioane de euro in proiecte imobiliare cu suprafete cuprinse intre 25.000 si 100.000 metri patrati. Noua companie isi va incepe oficial activitatea la sfarsitul acestei luni, in urma asocierii Redevco Europe si Euro Mediterranee Consulting Romania, se arata intr-un comunicat comun al celor doua firme, dat ieri publicitatii."Dezvoltarea pietei de real estate in Romania este exploziva. Faptul ca Romania are cel mai scazut procent de spatii in centre comerciale raportat la numarul de locuitori din Europa demonstreaza foarte clar oportunitatile existente de a dezvolta centre comerciale la standarde inalte in aceasta piata noua a comunitatii europene", a declarat directorul general al Redevco Central Europe, Jorg Bitzer. Potrivit comunicatului, RRD va dezvolta proiectele din portofoliul Redevco, iar cele ale EMCT, respectiv Sun Plaza Bucuresti si Siret Plaza Galati, vor fi realizate de EMCT Romania.Prezenta pe piata din Romania din 1998, Euro Mediterranee Consulting este un dezvoltator imobiliar cu un portofoliu ce include dezvoltarea de proiecte pentru Carrefour, Cora, Bricostore, Baumax, Mobexpert sau Mediagalaxy.EMCT a investit 210 milioane euro in proiecte de real estate, care insumeaza 186.000 metri patrati, la care se vor adauga 383.000 metri, pentru care s-au alocat 220 milioane de euro. Redevco, parte a Cofra Holding, este prezenta in 20 de tari din Europa si are un portofoliu alcatuit in prezent din peste 1.000 de proprietati, cu o valoare estimata de circa 6,9 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.