Romsilva a finalizat procesul de impadurire a 6.000 ha de teren degradat, in cadrul unui proiect comun cu Banca Mondiala pe perioada 2003-2017, investitie care s-a ridicat la circa 60 milioane lei, potrivit reprezentantilor Regiei Nationale a Paduril
Romsilva a finalizat procesul de impadurire a 6.000 ha de teren degradat, in cadrul unui proiect comun cu Banca Mondiala pe perioada 2003-2017, investitie care s-a ridicat la circa 60 milioane lei, potrivit reprezentantilor Regiei Nationale a Padurilor Romsilva. "Cele 6.000 de hectare au fost impadurite in cadrul unui proiect de tranzactii de emisii de gaze cu efect de sera, proiect desfasurat de Romsilva si Fondul de Carbon, administrat de Banca Mondiala. Suprafetele impadurite se afla in judetele Braila (1.876 ha), Dolj (2.211 ha), Vrancea (192 ha), Olt (1.043 ha), Mehedinti (127 ha), Tulcea (760 ha) si Vaslui (287 ha)", a declarat seful serviciului Relatii Internationale si Turism Silvic, Dragos Mihai, din cadrul Romsilva. Acest proiect se desfasoara impreuna cu Banca Mondiala pe perioada 2003-2017 si prevede ca Romsilva sa primeasca bani de la Fondul de Carbon in functie de cantitatea de carbon pe care copacii plantati de Regie reusesc sa o stocheze. Astfel, Romsilva a primit de la Banca Mondiala circa 180.000 de dolari in perioada 2004-2006, a precizat directorul Regiei Nationale a Padurilor. Pentru impadurirea suprafetelor din judetul Braila, Romsilva a primit suplimentar un grant din partea Japoniei, in valoare de circa 500.000 de dolari, bani necesari compensarii localnicilor din Stancuta si Marasu, care au fost afectati de procesul de impadurire.Masurile de compensare ale localnicilor au constat in amenajarea unei pasuni noi de 450 ha la Stancuta si in infiintarea unei brutarii moderne la Marasu. Oficialul Romsilva a mentionat ca Regia este in faza avansata de preluare a inca 10.000 ha de teren degradat de la Administratia Nationala a Domeniilor Statului. Romania s-a angajat in 2003, ca urmare a Tratatului de la Kyoto, ratificat de Parlament in 2001, sa stocheze cantitati de carbon prin impadurirea unor terenuri care nu au mai fost plantate cu pomi. Romsilva a fost desemnata, astfel, sa asigure desfasurarea acestui proiect de impaduriri, alaturi de Banca Mondiala, potrivit directorului Regiei Nationale a Padurilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.