Unii politicieni de la Kiev vad o noua problema in relatiile romano-ucrainene - faptul ca, potrivit lor, statul roman acorda ilegal cetatenie zecilor, chiar sutelor de mii de solicitanti, a declarat ambasadorul roman la Kiev, Traian Laurentiu Hriste
Unii politicieni de la Kiev vad o noua problema in relatiile romano-ucrainene - faptul ca, potrivit lor, statul roman acorda ilegal cetatenie zecilor, chiar sutelor de mii de solicitanti, a declarat ambasadorul roman la Kiev, Traian Laurentiu Hristea, pentru NewsIn.

Diplomatul roman a spus ca problema cetateniei este noua in Ucraina, iar anumiti “ganditori de la Kiev” sunt ingrijorati de cifrele astronomice de aplicanti care se vehiculeaza: zeci si sute de mii.

“Lucrurile nu sunt chiar asa si le spun de fiecare data ca realitatea e asta. E greu sa incerci sa convingi cand partenerul tau de discutie e indoctrinat sau, mai bine zis, convins de contrariu. Şi atunci trebuie lasata sa treaca o perioada de timp, pana cand lucrurile se aseaza”, a declarat Hristea. “In interviurile pe care le dau, incerc sa prezint obiectiv situatia, pentru a mai tempera opiniile capetelor infierbantate” a adaugat diplomatul roman.

Potrivit lui Hrisea, de cand ocupa p ostul de sef al misiunii de la Kiev, nu a primit decat cateva zeci de solicitari de dobandire sau redobandire a cetateniei romane. “Deci este o falsa problema, pe care nu stiu cine o preia si o promoveaza in tot felul de solicitari de informatii pe care eu le primesc la Kiev”, a subliniat el.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.