Ambasadorul Romaniei in Danemarca si Islanda, Toader Paleologu (foto), si consilierul premierului Stejarel Olaru ar putea candida la alegerile pentru Parlamentul European, in numele PNL, au declarat marti pentru NewsIn surse din conducerea partidului.

Sursele citate au sustinut pentru NewsIn ca, desi propunerea era ceva mai veche, presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, i-a consultat pe vicepresedintii partidului in legatura cu candidatura ambasadorului, fiul seniorului liberal Alexandru Paleologu, pentru a avea si punctul lor de vedere. De asemenea, un alt candidat ar fi consilierul premierului Stejarel Olaru, care face parte si din conducerea Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului. Sursele citate mai spun ca nu s-a luat inca o decizie, desi conducerea PNL a discutat cu cei doi despre candidatura pentru PE. Potrivit acelorasi surse, mai multi lideri PNL ar avea unele rezerve fata de cei doi. Consultarile au avut loc in cadrul intrevederii de luni seara dintre Tariceanu si vicepresedintii PNL, intrevedere in urma careia s-a stabilit ca echipa de campanie electorala sa fie coordonata de Crin Antonescu pe probleme politice, in vreme ce secretarul general al PNL, Dan Motreanu, se va ocupa de chestiunile tehnice.

Vicepresedintele Ludovic Orban va coordona departamentul de comunicare al echipei de campanie electorala a PNL, au declarat luni pentru NewsIn surse participante la intilnirea dintre presedintele liberal Calin Popescu Tariceanu si vicepresedintii partidului. Orban va completa astfel stafful electoral, care va fi coordonat de vicepresedintele Crin Antonescu, pe probleme politice, in vreme ce seful echipei, secretarul general al partidului, Dan Motreanu, a fost degrevat de o parte din sarcini si va gestiona doar aspectele ce tin de probleme tehnice. Orban il va inlocui astfel pe deputatul George Scutaru, care fusese propus initial de vicepresedintele Teodor Melescanu. (NewsIn)