Biserica Ortodoxa Romana, in ansamblul ei, este supusa astazi unui atac concertat, al carui precedent il putem regasi doar in cea mai neagra epoca stalinista. Scopul este confiscarea, de catre puterea politica, a scaunului patriarhal. A varfului Bise
Biserica Ortodoxa Romana, in ansamblul ei, este supusa astazi unui atac concertat, al carui precedent il putem regasi doar in cea mai neagra epoca stalinista. Scopul este confiscarea, de catre puterea politica, a scaunului patriarhal. A varfului Bisericii. Prin manipularea alegerilor care urmeaza. La aceasta periculoasa diversiune, menita sa reduca si mai mult independenta si credibilitatea Bisericii, participa forte vizibile si forte invizibile. In prim plan - probabil si in vederea unei auto-compromiteri definitive - este Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Institutie bagata in fata pe post de berbece. Pentru a sparge capetele celor care se inversuneaza in ideea alegerii noului patriarh chiar de catre Sinod. De catre un Sinod liber. Ale carui voturi sa fie cat mai putin dirijate de factori exteriori Bisericii. Dar porcaria pe care o organizeaza astazi CNSAS este doar o perdea de fum. In spate stau adevaratii manipulatori. In primul rand, presedintele Romaniei, Traian Basescu. Secondat de serviciile secrete, care lucreaza la greu pentru a furniza atat informatii reale de natura compromitatoare vizandu-i pe inaltii ierarhi, cat si zvonuri si falsuri. Care circula cu o viteza halucinanta in randul crestinilor ortodocsi. In al doilea rand, de la acest razboi al ungerii noului patriarh nu puteau lipsi partidele. Si ele manipuleaza. Si ele au alesii lor. La nivel central si local. Asupra inaltilor ierarhi si a celorlalti membri ai Sinodului care vor vota, se exercita multiple presiuni. De la santaj, la amenintari voalate ori explicite, de la actiuni directe de "demascare", pana la actiuni la fel de directe de cumparare a bunavointei. Si, in fine, nu lipsesc nici asa-numitele convorbiri la nivel inalt de tip persuasiv. Asistam la una dintre cele mai mari porcarii de dupa decembrie 1989.
Ma numar printre cei mai consecventi sustinatori ai omului Ticu Dumitrescu. Am pledat pentru o lege a deconspirarii Securitatii, incepand din ianuarie 1990. L-am sustinut pe Ticu atunci cand s-a luptat pentru un asemenea act normativ. Care a fost schimonosit in Parlament intr-un asemenea hal, incat nici macar Ticu Dumitrescu nu si-a mai revendicat paternitatea acestuia. Am crezut ca, daca vine Ticu Dumitrescu la CNSAS, balciul care a marcat inceputul acestei institutii avea sa ia sfarsit. Mai ales dupa ce, in fine, "alesii" CNSAS au avut acces si la dosare. In realitate, ei s-au transformat, fiecare in parte, in frunte cu Ticu, in comisari. Care seamana cu cei din vremea lui Stalin. Si, impreuna, intr-un instrument de manipulare politica. Deci, de politie politica. La aceasta se rezuma, in prezent, asa-numita opera de "deconspirare a Securitatii ca politie politica". Si a venit vremea sa-l rog pe domnul Ticu Dumitrescu sa se opreasca. Sa recunoasca faptul ca a cazut intr-o periculoasa capcana. Si sa repare ceea ce s-a stricat. Sa deconspire CNSAS-ul.
Si a sosit vremea sa atragem atentia opiniei publice ca "deconspirarea" inaltilor ierarhi, taman cand trebuie ales patriarhul, este o diversiune. Si chemarea lor la sediul CNSAS e un abuz. Si faptul ca CNSAS isi permite sa afirme oficial ca da sentinte despre trecutul unor oameni este o mizerie. O schimonosire a scopului pentru care a fost creat. Iar diversiunea este montata chiar de catre cei care au interesul sa transforme Biserica intr-un instrument al luptei politice. Iar acestia sunt insisi politicienii. Nu toti. Unii. In frunte cu intaiul statator de la Cotroceni. Care rosteste discursuri electorale in biserici.
Opriti diversiunea impotriva Bisericii Ortodoxe Romane! Atrageti-i atentia lui Traian Basescu asupra realitatii ca nu sacrificarea independentei Bisericii ii va asigura un nou mandat. Si spuneti-i deschis ca nu va mai avea un mandat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.