Dupa ce a reusit cu chiu cu vai, in sedinta de marti seara a grupurilor PSD, sa obtina un mandat de negociere cu celelalte partide privind "constituirea unei majoritati parlamentare", inaintea depunerii motiunii de cenzura, liderul PSD, Mircea Geoana
Dupa ce a reusit cu chiu cu vai, in sedinta de marti seara a grupurilor PSD, sa obtina un mandat de negociere cu celelalte partide privind "constituirea unei majoritati parlamentare", inaintea depunerii motiunii de cenzura, liderul PSD, Mircea Geoana, s-ar putea trezi ca nu are ce face cu acest mandat.


Principalele "tinte" ale negocierilor lui Geoana, PD si PNL, s-au grabit ieri sa anunte, cel putin oficial, ca nu au ce discuta cu PSD. Presedintele PD, Emil Boc, a refuzat invitatia de a participa la negocieri asupra motiunii de cenzura sau a programului de guvernare pe motiv ca nu mai crede in sinceritatea PSD. "Amenintarea PSD cu motiunea de cenzura ofera prilejul, atat PSD, cat si PNL sa justifice public faptul ca intre cele doua formatiuni nu exista nici o intelegere, in timp ce, in spatele scenei, sforarii liberali si pesedisti isi fac in liniste jocurile", considera Boc.


Liberalii nu mai vin la IntAlniri. Ieri insa vicepresedintele PNL Norica Nicolai declara de la Sibiu ca liberalii nu au fost invitati la negocieri si ca, oricum, nu se vor duce. "Nu negociem guvernari. Chestiunea guvernarii nu se negociaza si nu se discuta", a declarat senatorul liberal. Ultima tentativa de negociere transparenta PNL-PSD s-a lasat cu o asteptate inutila din partea liberalilor, pentru ca pesedistii nu au venit la intalnire.


UDMR a fost singurul partid care a sustinut explicit ideea unor negocieri in urma carora sa fie oficializata o majoritate asumata in Parlament. "Eu cred ca ar fi bine. Ar fi bine sa nu ne fie rusine unii de altii, sa nu discutam numai pe la colturi, ci pe baza evidenta a unui calendar, a unui program mai scurt. Sa fie o majoritate asumata care si sa functioneze in Parlament", a spus ministrul. In schimb, PRM nu vrea sa ia nici o decizie pana cand Geoana nu va trimite o invitatie oficiala partidului.  a€¢ Institutul PRO - Studii post motiune


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.