Parlamentarii s-au intors la lucru. La care lucru? La lucrul in sine - iti vine sa raspunzi cu poanta din bancul acela cu Kant dus intr-un stabiliment rau famat. Fiindca nu cred ca exista in tara asta om cat de cat sanatos la cap care sa-si imagineze
Parlamentarii s-au intors la lucru. La care lucru? La lucrul in sine - iti vine sa raspunzi cu poanta din bancul acela cu Kant dus intr-un stabiliment rau famat. Fiindca nu cred ca exista in tara asta om cat de cat sanatos la cap care sa-si imagineze ca majoritatea alesilor nostri lucreaza la binele tarii si nu la cel propriu (intelegand prin "propriu" binele partidului, al grupurilor de interese pe care le reprezinta, al rudelor, cunostintelor etc. etc.). Am mai scris-o aici, dar simt nevoia sa repet: am cunoscut un parlamentar danez in floarea varstei care s-a retras de buna voie din legislativul de la Copenhaga fiindca a avut senzatia ca nu mai face destul in functia importanta pe care o detinea, preferand sa lase locul unuia mai tanar sau in orice caz mai harnic. Eu nu-mi aduc aminte sa fi existat un caz similar in Romania.
Politicienii nostri, din nu importa ce structura, nu ies din functii decat schimbati de altii sau in mod cu totul natural, cu picioarele inainte. Ehei, si ce pofta de munca au ei dupa o binemeritata vacanta prin Baleare ori Seychelles, taman acum, toamna, cand se numara europarlamentarii, cand vin fonduri in cascade de la UE, cand Guvernul Tariceanu sta intr-un picior si sunt locuri libere in avionul Stelei pentru plimbarea fotbalistica in grupele Champions League! Plus ca li s-or mai fi nascut nepoti, s-or mai casatori odraslele si obrazul subtire cu tunuri se tine.
Vom avea, asadar, o toamna bogata. Iar daca mai vine o tragere la Loto precum cea de-acum o saptamana, ne-am scos.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.