Un incendiu izbucnit luni seara in judetul Satu Mare a trecut granita in Ungaria. Potrivit MEDIAFAX, focul s-a declansat pe raza localitatii Dacia, din Satu Mare, aflata la granita cu Ungaria, dar s-a extins cu repeziciune pe fisia de frontiera, trec
Un incendiu izbucnit luni seara in judetul Satu Mare a trecut granita in Ungaria. Potrivit MEDIAFAX, focul s-a declansat pe raza localitatii Dacia, din Satu Mare, aflata la granita cu Ungaria, dar s-a extins cu repeziciune pe fisia de frontiera, trecind pe teritoriul vecin.

Pompierii au fost anuntati despre incendiul produs in localitatea Dacia luni, in jurul orei 19.00, insa, cind au ajuns la fata locului, flacarile se propagasera deja in tara vecina, Ungaria, alimentate de vintul foarte puternic.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Somes Satu Mare, pe partea romana, in incediu au ars 40 de hectare de vegetatie uscata, pompierii reusind sa lichideze flacarile dupa o ora si jumatate. Partea ungara nu a stabilit inca pagubele.

Cel mai probabil, cauza incendiului o reprezinta un foc lasat nesupravegheat de un satean care a incercat sa-si curete miristea, incendiind vegetatia uscata, au apreciat specialistii ISU. (P.B.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.