Presedintele PC, Dan Voiculescu, a anuntat intr-o conferinta de presa, ca incepand de astazi demisioneaza din Senat.

Dan Voiculescu a spus ca a fost la presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si si-a facut "decontul".

El a p
Presedintele PC, Dan Voiculescu, a anuntat intr-o conferinta de presa, ca incepand de astazi demisioneaza din Senat.

Dan Voiculescu a spus ca a fost la presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si si-a facut "decontul".

El a precizat ca principalul motiv al deciziei sale de a demisiona din Parlament este neadoptarea proiectelor pe care le-a sustinut. Dan Voiculescu a mai spus ca desI demisioneaza din Senat va ramane in politica unde va spune lucrurilor pe nume.

De asemenea, liderul PC a anuntat ca in urma demisiei va avea mai mult timp sa se dedice partidului si targhetului ca acesta sa obtina 7% la europarlamentare.PRECIZARI. Dan Voiculescu a explicat totodata cademisia sa din Senat nu are legatura cu acuzatiile care i se aduc de catre DNA sau CNSAS, ci cu faptul ca toate proiectele bune ale conservatorilor au fost tergiversate in Parlament.DanVoiculescu a precizat ca renuntarea lui la calitatea de parlamentar nu este o piedica in calea DNA, ci dimpotriva, deoarece isi ridica singur imunitatea parlamentara. "In legatura cu eventualele acuzatii care mi se aduc mie de DNA, nu fac decat sa-mi ridic singur imunitatea parlamentara si nu au decat sa termine cu aceste acuzatii neadevarate", a spus liderul PC. El a aratat ca, in cazul CNSAS, "lucrurile sunt mai complicate", deoarece aceasta institutie este folosita in lupta politica si nu este o institutie care sa faca dreptate. "Pe mine, deciziile CNSAS nu ma intereseaza, sunt ca si deciziile unor oameni politici legate de influenta politica", a adaugat Dan Voiculescu. El s-a referit la CNSAS ca fiind o institutie care a facut "patru lucruri bune pentru el". El a precizat ca primul lucru bun a fost cand CNSAS a aparut cu Dosarul Felix in preziua cand se pregatea sa devina vicepremier, aratand ca, in acest mod, a scapat de o pozitie in care ii era greu sa lupte cu sistemul.

Un alt lucru bun a fost, in opinia lui Dan Voiculescu, faptul ca unul dintre membrii CNSAS, Cazimir Ionescu, i-a recomandat o crema si l-a "scapat de psoriazis". "Stati linistiti, nu este o boala, este de la stres, nu se ia", s-a adresat Voiculescu ziaristilor. Liderul PC a mai spus ca un lucru bun a fost si ca a scapat de Mircea Dinescu, un alt membru al CNSAS. "Mircea Dinescu imi cerea acum un an si jumatate de munca si mi-a dat dovada ca nu am facut politie politica, iar dupa un an si jumatate, cand a fost dat afara din trust, mi-a dat verdict de colaborator. Asa am vazut caracterul si puterea acestui lucru nenorocit-banul", a mai spus Dan Voiculescu. El a adaugat ca "acuzatia tembela" care i-a fost adusa de CNSAS, ca ar fi fost informator al fostei securitati, l-a scutit de "acuzatia grava", ca ar fi avut conturile lui Ceausescu. Dan Voiculescu a apreciat, in concluzie, ca CNSAS trebuie desfiintat, deoarece cheltuieste "banul de pomana", "invrajbeste populatia", iar toate dosarele securitatii trebuie sa fie puse pe site pentru ca toata lumea sa le citeasca. Liderul PC a explicat ca decizia sa de a pleca din Senat se refera numai la tergiversarea adoptarii proiectelor PC, in ciuda promisiunilor primite de la partidele parlamentare privind sustinerea lor. El a dat ca exemplu faptul ca, in urma cu trei ani, PC a depus o initiativa de confiscare a averilor ilicite, care sta si acum la Parlament, iar, acum doi ani, conservatorii au initiat un proiect de introducere a votului uninominal, proiect care apare al "nu stiu cui". URMATORUL PE LISTA. Fostul presedinte al AVAS in guvernare PSD, Ionel Blanculescu, ar putea prelua mandatul ramas vacant dupa ce liderul PC Dan Voiculescu a demisionat din Senat, iar in cazul in care Blanculescu refuz, postul ar reveni tot unui reprezentant al PSD, Nora Rebreanu. Blanculescu, membru PSD, ar intra in locul lui Voiculescu, deoarece, la alegerile din 2004, PSD si PC, fostul PUR, au candidat pe liste comune.
In cazul in care Ionel Blanculescu ar refuzat postul de senator, urmatoarea pe lista este Nora Rebreanu, membru PSD.
  Guvernul a pierdut legatura cu realitateaPentru ca Guvernul a refuzat sa sustina proiectul PC privind reducerea TVA la alimentele de baza, Dan Voiculescu i-a adresat o scrisoare publica premierului Calin Popescu Tariceanu, in care se arata dezamagit de "incapatanarea" cu care Executivul respinge aceasta propunere.


Presedintele PC, Dan Voiculescu, a incercat ieri sa obtina sprijinul Guvernului atat pentru propunerea legislativa de reducere a TVA la alimentele de baza, cat si pentru proiectele referitoare la fondul de solidaritate pentru pensionari, prelungirea contractelor de inchiriere pentru pensionarii din casele nationalizate, neimpozitarea profitului reinvestit. Cum raspunsul Guvernului a fost negativ, Dan Voiculescu i-a adresat o scrisoare deschisa premierului, in care anunta ca acesta a fost punctul final al incercarilor sale de a promova reducerea TVA.



"Domnule prim- ministru,

Desi viata nu m-a mai pus de mult in situatia de a astepta rezultatul unei solicitari catre o autoritatea publica, acest mesaj imi ofera ocazia de a intelege perfect sentimentul pe care il traieste un simplu cetatean la momentul confruntarii cu logica functionarului public. Este deja al doilea mesaj public pe care vi-l adresez, numai in ultima luna, dupa multe alte discutii formale si informale in care am incercat sa conving Guvernul de necesitatea reducerii TVA la alimentele de baza. Continua sa ma surprinda incapatanarea cu care Executivul respinge aceasta idee, recurgand de fiecare data la un argument al carui singur atu, spre deosebire de multitudinea de considerente in favoarea proiectului, este ca apartine Guvernului.

Pot sa admit ca si eu si dumneavoastra, domnule prim-ministru, ne bucuram de privilegiul de a nu avea grija cosului zilnic. Sunt convins de asemenea ca sunt unii care nu se uita la pret atunci cand iau produsele de pe raft. Din acest motiv pot sa intuiesc cat de obositoare poate parea o discutie prelungita despre pretul la ulei sau la zahar.

De doi ani de zile am incercat sa-i fac pe colegii din Parlament si pe responsabilii din Guvern sa priveasca problema TVA la alimente asa cum o privesc oamenii obisnuiti. Nu din punctul de vedere al unui mic contabil, ci al unui batran care isi imparte banii de pensie intre hrana si medicamente. Din punctul meu de vedere, raspunsul dumneavoastra duce usor cu gandul la ideea ca Guvernului ii pasa mai mult de cifre decat de oameni. Daca filosofia fiscala nu va permite, poate ca filosofia vietii va va indemna sa meditati mai profund la necesitatea acestei masuri.

Consider ca raspunsul pe care l-am primit astazi echivaleaza cu un punct de vedere lipsit de echivoc al Guvernului in ceea ce priveste propunerea legislativa privind reducerea TVA de la 19% la 9% la alimentele de baza. Ca partener in dialogul politic va asigur ca aceast mesaj reprezinta punctul final al solicitarilor pe care le-am adresat in ultima vreme pentru reducerea TVA. Ca om politic am declarat ca daca nu voi reusi sa impun proiectele partidului pe care il conduc, ma voi retrage din Parlament. Sunt convins ca eu pot sa-mi respect promisiunea. Ce se va intampla insa cu promisiunea facuta oamenilor ca vor trai mai bine?

Dan Voiculescu
Presedintele Partidului Conservator"


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.