Curtea de Apel Alba Iulia a suspendat certificatul de descarcare de sarcina arheologica Nr.5/2004 emis de Ministerul Culturii si Cultelor pentru situl arheologic „Alburnus Maior - Rosia Montana“, a anuntat marti Asociatia Alburnus Maior,
Curtea de Apel Alba Iulia a suspendat certificatul de descarcare de sarcina arheologica Nr.5/2004 emis de Ministerul Culturii si Cultelor pentru situl arheologic „Alburnus Maior - Rosia Montana“, a anuntat marti Asociatia Alburnus Maior, transmite corespondentul NewsIn.

Suspendarea certificatului are efecte imediate, respectiv blocarea inceperii lucrarilor, si este valabila pana la solutionarea irevocabila a cauzei in care sunt implicate Alburnus Maior si Ministerul Culturii si Cultelor.

Asociatia a dovedit urgenta masurii suspendarii prin aceea ca titularul proiectului Rosia Montana intentioneaza sa desfasoare activitati miniere in zonele in discutie incepand cu toamna anului 2007 - insemnand inainte de solutionarea irevocabila a cauzei.

„Protectia vestigiilor arheologice este de interes public, in timp ce declasificarea lor urmeaza numai interese economice private. Din nefericire, in cazul Rosia Montana autoritatile foarte rar vad acest interes public. Vestea buna este aceea ca instanta poate sanctiona aceasta lipsa de responsabilitate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.