Compania Morarit Panificatie Baneasa din Bucuresti se va diviza partial, separand productia si comercializarea pastelor de activitatea de morarit si de cea de producere si vanzare a painii si produselor de panificatie.Morarit si Panificatie Baneasa e
Compania Morarit Panificatie Baneasa din Bucuresti se va diviza partial, separand productia si comercializarea pastelor de activitatea de morarit si de cea de producere si vanzare a painii si produselor de panificatie.Morarit si Panificatie Baneasa este una dintre cele importante firme din industria de panificatie, cu cifra de afaceri anuala de circa 30 de milioane euro. Baneasa intentioneaza sa se divizeze partial, urmand ca doua societati nou-create sa preia o parte din patrimoniu si activitatile din domeniul moraritului si pastelor, iar firma sa pastreze activitatea de fabricare si vanzare a painii si produselor de patiserie, se arata in proiectul de divizare.In urma operatiunii, firma M.P. Baneasa Paste va prelua producerea si vanzarea pastelor, iar M.P. Baneasa Moara se va ocupa de morarit. Cele doua societati nou-infiintate vor prelua din patrimoniul Morarit si Panificatie Baneasa in special utilaje, dar si stocuri de materii prime, materiale, creante, datorii aferente activelor.Decizia de divizare a fost luata pentru o mai buna gestionare a activitatilor firmei, fiecare dintre acestea avand caracteristici si necesitati de management diferite. Rezultatele separarii vor fi crearea unor structuri de managemet adaptate fiecarei activitati, delimitarea clara a ofertei de produse si servicii pentru consumatori si parteneri de afaceri, pozitionarea clara pe pieta a produselor, se spune in proiect.Totodata, compania urmareste eficientizarea costurilor si alocarea mai rationala a resurselor financiare, materiale si umane.Morarit si Panificatie Baneasa a fost privatizata in 1996, iar in prezent actionarul majoritar este Overseas Distribution, cu 83,43% din titluri. Grupului de Firme Overseas are o cifra de afaceri consolidata de peste 60 de milioane euro anual.Baneasa detine o retea proprie de magazine, care include un minirmarket, iar rodusele companiei sunt ditribuite de Overseas Group.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.