La ultimul congres al invatatorilor din anul ce tocmai a trecut, au fost dezbatute printre altele si o propunere venita din partea d-lui D.V. Toni, si anume d-sa cere ca sa se retie cate 100 de lei din fiecare salariu al invatatorilor si sa oblige or
La ultimul congres al invatatorilor din anul ce tocmai a trecut, au fost dezbatute printre altele si o propunere venita din partea d-lui D.V. Toni, si anume d-sa cere ca sa se retie cate 100 de lei din fiecare salariu al invatatorilor si sa oblige orice scolar ca sa deie cate un leu, pentru ca sa se poata ridica trei monumente: lui Mihai Viteazul, Regelui Carol I si Regelui Ferdinand. Aceste trei monumente urmeaza a fi ridicate in Iasi si Campia Turdei. Nu stim cum se va solutiona aceasta propunere, dar stim ca au fost voci care au acuzat pe d-l Toni, cum ca d-sa ar avea din aceasta asociatie care se ocupa cu ridicarea monumentelor din tara profituri de milioane. El a cerut tuturor membrilor prezenti la congres, sa dezminta categoric acest zvon venit de la rauvoitori prin publicatiile lor.
Domnul Iorga si d-l Mehedinti, a aratat in cadrul congresului ca s'a neglijat complect aparitia revistelor si organelor pedagogice, care sunt de mare importanta pentru invatamantul romanesc.
ZIUA, 18 ianuarie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.