Cel mai tanar component al nationalei Romaniei la Campionatul Mondial din Franta, Catalin Fercu, implineste pe 5 septembrie 21 de ani. Aniversarea lui Fercu vine cu doar o saptamana inaintea meciului de debut, cu Italia. Fercu a fost capitan al nat
Cel mai tanar component al nationalei Romaniei la Campionatul Mondial din Franta, Catalin Fercu, implineste pe 5 septembrie 21 de ani. Aniversarea lui Fercu vine cu doar o saptamana inaintea meciului de debut, cu Italia. Fercu a fost capitan al nationalei de juniori in 2005, cand Romania a ocupat locul 7 la Campionatul Mondial, apoi a debutat cu eseu la nationala mare intr-un meci impotriva Canadei, avand deja 8 eseuri marcate in cele 16 selectii pentru "Stejari". Catalin Fercu priveste cu optimism viitorul. Rep.: Ti-ai imaginat, cand te-ai apucat de rugby, ca vei ajunge sa iti reprezinti tara la Cupa Mondiala? Catalin Fercu: Aveam 8 ani cand am inceput sa joc rugby la Brasov. Faceam antrenamnte in parcul de langa gara, cu nea Vasile Spororan. Bineinteles ca la acea varsta nici prin cap nu imi trecea ca voi ajunge sa joc pentru reprezentativa Romaniei. Nici nu imi puneam problema macar. Faceam si fotbal in paralel, dar mi-a placut mai mult rugbyul. Am ales bine, cred eu. Rep.: Ai emotii inaintea debutului la cea mai mare intrecere rugbystica a lumii? C.F.: Acum nu am emotii, dar cu siguranta voi avea in preziua meciului. Este normal sa ai emotii, nu cred ca exista sportiv sa nu aiba emotii inaintea unei competitii asa importante. Emotiile fac parte din viata oricarui sportiv. Dar sunt emotii pozitive, abia astept competitia. Rep.: Tu esti un specialist al eseurilor. Ai avut vreo noapte in care ai visat ca vei marca eseul castigator intr-un meci la Cupa Mondiala? C.F.: Nu am visat asa ceva. Eseul se naste spontan, din ce iese pe teren. Important este sa prinzi momentul, sa simti faza, sa stii ca poti marca si sa o faci. Stii cum e cu visele: ce visezi se intampla tocmai invers. Prefer sa raman un tip cu picioarele pe paant, nu sa visez. Rep.: Care sunt punctele noastre forte pentru meciul cu Italia? C.F.: Forta inaintarii este cu siguranta punctul nostru forte. Cred insa ca si tehnica liniei de trei sferturi s-a imbunatatit substantial in ultimul timp. Multi nu ne dau nicio sansa cu Italia, dar cred ca daca vom juca unitar, daca vom crede in fortele noastre, putem face un meci mare. Important este sa credem in noi. Mentalul va juca un rol determinant pe 12 septembrie. Rep.: Ce sanse dai, procentual, Romaniei pentru o victorie cu Italia? C.F.: 50% sanse pentru Romania. Orice meci incepe de la 0-0. Cu toate ca Italia este favorita si noi avem sansa noastra. Trebuie sa stim doar sa o fructificam. Rep.: Ce iti doresti cel mai mult la implinirea varstei de 21 de ani? C.F.: In primul rand sa fiu sanatos. De aici poti sa construiesti tot, daca esti sanatos. Apoi, sa ma bucur impreuna cu colegii de la echipa nationala de rezultate bune la Cupa Mondiala. Imi doresc sa ii bucuram pe romani cu o buna performanta. Si imi doresc sa prind ziua cand ii vom scoate pe romani in strada, asa cum au facut-o fotbalistii la Campionatul Mondial din America si nu numai.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.