PC si PRM nu sustin motiunea de cenzura pentru ca se tem ca dupa eventualele alegeri anticipate risca sa nu mai intre in Parlament, a declarat ieri presedintele PD, Emil Boc, citat de corespondentul Mediafax. "Le e frica de alegeri anticipate si stiu
PC si PRM nu sustin motiunea de cenzura pentru ca se tem ca dupa eventualele alegeri anticipate risca sa nu mai intre in Parlament, a declarat ieri presedintele PD, Emil Boc, citat de corespondentul Mediafax. "Le e frica de alegeri anticipate si stiu ca nu se vor mai regasi in Parlament. Inca o data se demonstreaza ca nu sunt partide de opozitie, ci ca, in maniera indirecta, sunt la putere", a afirmat Boc. Liderul democrat sustine ca cele doua formatiuni se tem de alegeri anticipate, in conditiile in care PRM este la nivelul pragului electoral de 5% in sondaje, iar PC "undeva in marja de eroare". "Evident ca au putine sanse sa se regaseasca in configuratia politica viitoare. Sunt partide care nu inteleg nevoile Romaniei si sunt cantonate mai mult pe interesele lor proprii de partid", a spus Emil Boc. PRM sustine ca motiunea este "o tema falsa" In schimb, Lucian Bolcas a apreciat ca ideea PSD de a initia si depune o motiune de cenzura reprezinta o "politica de publicitate", fiind o tema falsa, fara finalitate si ale carei consecinte nu se pot identifica in acest moment.Bolcas l-a criticat pe presedintele PSD, Mircea Geoana, pentru faptul ca a declarat ca PSD nu a initiat discutii cu celelalte partide despre motiunea de cenzura, intrucat are posibilitatea de a o depune singur. "Mircea Geoana a declarat ca vor exista discutii cu celelalte partide dupa depunerea motiunii. In acest caz, noi nu stim ce votam. Motiunea de cenzura este un act constructiv, nu pur distructiv, pentru ca este usor sa inlaturi acest Guvern, care este slab din toate punctele de vedere. E greu insa sa gandesti ce trebuie sa pui in loc", a aratat Bolcas. PLD va vota la vedere Tot ieri, Valeriu Stoica a declarat ca decizia privind un vot la vedere, la motiunea de cenzura, a fost luat pentru a nu exista niciun dubiu cu privire la sustinerea acestui demers si a precizat ca acest aspect a fost discutat si in cadrul intalnirii de luni dintre conducerea PLD si cea a PD. "Parlamentarii nostri au decis ca vor vota cu totii aceasta motiune de cenzura si ne vom manifesta, astfel, ca un partid de opozitie, asa cum am fost din momentul in care ne-am infiintat ca partid politic", a spus Stoica, precizand ca in acest moment este nevoie de o clarificare a scenei politice, in sensul stabilirii unei "granite ferme intre opozitie si putere". Presedintele CRN al PLD a mai afirmat ca spera ca si PD si PSD sa adopte aceasta decizie privind votul la vedere, chiar daca votul cu bile nu presupune un asemenea gest prealabil.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.