Banca Centrala Europeana (BCE) a precizat ca bancile europene trebuie sa accelereze procesul de redactare a legislatiei ce va permite cetatenilor Uniunii Europene sa achite facturi si sa efectueze plati oriunde in cadrul blocului european dintr-un co
Banca Centrala Europeana (BCE) a precizat ca bancile europene trebuie sa accelereze procesul de redactare a legislatiei ce va permite cetatenilor Uniunii Europene sa achite facturi si sa efectueze plati oriunde in cadrul blocului european dintr-un cont unic, informeaza Reuters. Gertrude Tumpel-Gugerell, un membru al Consiliului Director al Bancii Centrale Europene, a declarat, cu ocazia unei intalnirii cu bancherii ce are drept scop coordonarea crearii zonei unice europene de plati - SEPA, ca progresul privind implementarea noilor reglementari nu a fost foarte coerent, transmite NewsIn. Oficialul european a precizat ca mai sunt necesare progrese in domeniile debitelor directe, platilor pentru comertul online si cardurilor bancare de debit si ca BCE doreste crearea unui cadru suplimentar privind cardurile de debit pe plan european. Bancile trebuie sa mai faca eforturi privind impunerea acestor noi reglementari, fiind necesara convingerea clientilor.Din luna ianuarie 2008, supermarketurile si serviciile de telefonie mobila vor putea concura direct cu bancile in privinta platilor, iar costurile unei tranzactii transfrontaliere nu vor depasi costurile unei tranzactii realizate pe plan intern, conform SEPA."Pe termen scurt trebuie depuse eforturi pentru a depasi problemele ce ar putea afecta lansarea SEPA in ianuarie", a declarat Tumpel-Gugerell in fata Consiliului European de Plati (EPC), conform textului publicat pe site-ul BCE. "Nu doar EPC si bancile individuale trebuie sa actioneze, ci si toate persoanele interesate. In special administratiile publice, corporatiile si comerciantii trebuie sa devina mai activi", a adaugat aceasta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.