Un avion al companiei low-cost Carpatair, avind la bord un om de afaceri, a aterizat de urgenta la Craiova, dupa ce a ramas fara combustibil.

Avionul a plecat marti, la ora 7.10 din Constanta, cu un singur pasager, un om de afaceri, avind ca destinatie Timisoara, cu escala la Craiova. Din cauza cetii, aeronava nu a putut ateriza la Craiova, de unde trebuia sa ia alti 16 oameni de afaceri. Aparatul a survolat timp de 35 de minute aeroportul, asteptind sa poata ateriza in conditii de siguranta, insa in acest timp a ramas fara combustibil.

Pilotul a cerut permisiunea ca aeronava sa aterizeze de urgenta. Dupa aterizarea pe aeroportul din Craiova, unde asteptau sa fie imbarcati cei 16 oameni de afaceri, s-a constatat ca aici nu exista sistem de alimentare cu combustibil. „Aeroportul neavind sistem de alimentare cu combustibil, avionul a fost nevoit sa-si anuleze cursa spre Timisoara", a precizat directorul aeroportului din Craiova, Mircea Dumitru, citat de MEDIAFAX.

Dupa anularea cursei, fiecare a trebuit sa-si caute alte posibilitati sa ajunga la Timisoara. „Pasagerul care venise de la Constanta a plecat cu un taxi spre Timisoara, compania Carpatair platindu-i acestuia transportul. Celelalte persoane au plecat fiecare cu ce a putut, compania Carpatair angajindu-se sa le plateasca si acestora transportul", a mai precizat Mircea Dumitru.

Conform aceleiasi surse, unul dintre oamenii de afaceri care urmau sa se imbarce la Craiova s-a prezentat la conducerea companiei, solicitind 2.000 de euro, bani pe care sustinea ca i-ar fi pierdut la o afacere la care nu a mai ajuns din cauza incidentului. Conducerea Carpatair s-a aratat dispusa sa plateasca si aceasta suma, insa barbatul s-a declarat nemultumit si in aceasta situatie.