Analistii din Kazahstan cred ca pretul platit - 2,7 miliarde de dolari - pentru achizitionarea de catre societatea de stat KazMunaiGaz a 75% din actiunile grupului roman Rompetrol este exagerat. In opinia expertului Dmitri Aleksandrov, de la Financi
Analistii din Kazahstan cred ca pretul platit - 2,7 miliarde de dolari - pentru achizitionarea de catre societatea de stat KazMunaiGaz a 75% din actiunile grupului roman Rompetrol este exagerat. In opinia expertului Dmitri Aleksandrov, de la Financial Bridge, valoarea celor doua rafinarii si a 630 de pompe de benzina aflate in proprietatea Rompetrol se ridica la 1,4 miliarde de dolari si respectiv 910 milioane.

Rezulta suma de 2,31 miliarde, in timp ce valoarea anuntata de Rompetrol pentru suta la suta din actiunile sale este de 3,616 miliarde de dolari.

Judecand dupa calculele lui Aleksandrov, pretul afacerii care reprezinta 75% din valoarea activului ar fi trebuit sa fie de 1,7 miliarde. Dar KazMunaiGaz a dat pentru 75% din suma fixata de Rompetrol, 2,7 miliarde.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.