Surorile Williams sint deja in sferturi, iar invingatoarea Mariei Sarapova are o sora favorita in concursul junioarelor.

Cistigatoare a patru titluri la US Open, surorile Williams retin in mod special atentia in acest an prin puter
Surorile Williams sint deja in sferturi, iar invingatoarea Mariei Sarapova are o sora favorita in concursul junioarelor.

Cistigatoare a patru titluri la US Open, surorile Williams retin in mod special atentia in acest an prin puternica ofensiva de pe terenurile de la Flushing Meadows, ambele fiind calificate in sferturile de finala. Ieri-noapte, Venus a fost cea care s-a calificat prima, invingind-o cu 6-4, 6-2 pe finalista de la Roland Garros, Ana Ivanovici, care anul trecut fuseseeliminata de la Internationalele SUA de catre Serena. De remarcat ca scorul disputei, 6-4, 6-2, este acelasi care s-a consemnat in partida pierduta de Raluca Olaru in fata lui Venus, in turul doi al acestui turneu.

Inainte de a se gindi la sirboaica din sferturi, Jelena Jankovici, Venus s-a concentrat dupa victorie sa o consilieze pe sora sa mai mica, Serena, care urma sa joace in optimi impotriva frantuzoaicei Marion Bartoli. Sfaturile i le-a dat prin e-mail, iar Serena a cistigat cu 6-3, 6-4. Foarte incisiva, cea mai mica dintre surorile Williams a servit noua asi si a reusit sa transforme aproape orice lovitura intr-una cistigatoare, reusind 31 de puncte in acest fel. Adversara ii va fi insa principala favorita a intrecerii, Justine Henin, care nu numai ca este numarul 1 mondial, dar merge perfect la US Open, ultimul succes fiind un dezarmant 6-2, 6-0 impotriva Dinarei Safina. Un act II al surorilor, dar de mai mici dimensiuni, o are in centru pe Agnieszka Radwanska, invingatoarea Mariei Sarapova, care are si ea o sora, Ursula, favorita numarul 2 in concursul junioarelor de la US Open.

Nostalgicii tenisului au constatat ca actuala editie a US Open este prima dupa 1985 care se desfasoara fara Andre Agassi pe teren. In absenta lui, americanii se delecteaza cu Andy Roddick si cu James Blake, dar elita europeana este inca foarte bine reprezentata, inclusiv Nadal trecind in optimi, in ciuda problemelor de sanatate pe care le acuza.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.