Fara limita la RomTelecom
Clientii Romtelecom pot, incepand de ieri, sa efectueze apeluri nelimitate catre toate retelele de telefonie fixa din Romania, fara costuri suplimentare peste pretul abonamentelor Confort 50, Confort 200 si Confort Nelimitat. "Noile facilitati tarifare sunt disponibile automat (...) pentru clientii care au unul dintre cele trei abonamente mentionate, reprezentand peste 70% dintre toti clientii companiei", se arata intr-un comunicat al RomTelecom. Abonamentele Confort 50, Confort 200 si Confort Nelimitat sunt tarifate de RomTelecom la 7,8 euro, 10 euro si, respectiv, 11,2 euro, fara TVA.
(G.M.)
Erste Bank la BVB
Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), ar putea fi listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in urmatoarele opt-noua luni, a declarat, ieri, Andreas Treichl, presedintele bancii austriece. "Speram sa listam Erste Bank la Bucuresti in acest an, insa este o procedura complicata", a spus Treichl. El a adaugat ca procedurile de listare a bancii austriece la Bucuresti ar putea dura opt-noua luni. BCR va atinge tinta de profit stabilita pentru 2007, de 1,33 miliarde de lei, potrivit presedintelui Consiliului de Supraveghere al bancii. Bugetul de venituri si cheltuieli aprobat de actionarii bancii are in vedere pentru acest an cresterea profitului cu 62% si a activelor cu 31% fata de nivelurile consemnate in 2006. BCR a lansat, ieri, un nou logo, cea mai importanta schimbare fiind alaturarea literei S, simbol al bancilor de economii si al Erste Bank comun tuturor subsidiarelor grupului. (F.B.)
Pregatiri de iarna
Costurile de achizitie a combustibililor pentru perioada de iarna (1 octombrie 2007- 31 martie 2008), destinate asigurarii alimentarii cu energie electrica si termica, sunt estimate la 4,32 miliarde lei (1,3 miliarde de euro), dintre care 254 milioane lei din credite, au declarat surse oficiale, transmite Mediafax. Companiile Termoelectrica, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, Electrocentrale Galati si Electrocentrale Deva, aflate in coordonarea Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), vor acoperi o parte din fondurile de achizitie prin contractarea unor imprumuturi estimate la 174 de milioane de lei, au afirmat sursele citate. Totodata, unitatile CET Brasov, Electrocentrale Oradea, Energomur Targu Mures, Termica Targoviste si Termica Botosani, aflate in coordonarea Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), vor contracta credite in valoare de 80 de milioane de lei. "Pentru asigurarea functionarii in conditii de siguranta a Sistemului Electroenergetic National in perioada de iarna vor trebui achizitionate aproximativ 16,3 milioane de tone de lignit, doua milioane de tone de huila, circa 3,5 miliarde metri cubi de gaze naturale si 300.000 tone de pacura", au afirmat sursele. (G.M.)